Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesinde hendek eyleminde yaralanan kişinin örgüt mensubu olduğunu ve hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesinde yaşanan çatışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: "31 Ağustos 2015 günü saat 22.50 sıralarında İlimiz Yüksekova ilçesi Esentepe mahallesinde bulunan İl Özel İdaresi'ne bağlı Yüksekova Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü binasınınPKK/KCK örgüt mensupları tarafından yakıldığının bilgisi alınması üzerine olay yerine intikal eden itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesini engellemek amacıyla örgüt mensupları tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur.

Saldırı haberini alan güvenlik güçlerimiz ivedi olay yerine intikal etmiş ve saldırıya anında karşılık verilmiştir. Örgüt mensuplarınca sokak üzerine açılan hendek ve barikatların kaldırılmasına yönelik müdahalede bulunulmuş çatışmalar devam ettiği 01 Eylül 2015 günü 01.30 sıralarında Yüksekova Devlet Hastanesi'ne yaralı bir şahsın getirildiği bilgisi alındı.

Yapılan araştırma ve inceleme neticesinde yaralının Ali K. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Şahsın güvenlik güçlerimize saldırıda bulunan örgüt mensuplarından biri olduğu ve çatışmada yaralandığı değerlendirilmekte olup, daha önceden de gösteri ve eylemlere katıldığı tespit edilmiştir.

Şahıs yaralı olarak kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmiş olup, olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir."