Tunceli Valiliği, CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök’ün “Tunceli’de devlet otoritesi yok, Devletin Tunceli’de terörle mücadelede zaafiyet gösterdiği” şeklinde açıklamalarına yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Son dönemde artan şiddet ve çatışmalı ortamın ardından 14 bölgenin özel güvenlik bölgesi ilan edilmesi üzerine CHP’li heyet incelemelerde bulunmak üzere dün Tunceli’ye geldi. CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, İstanbul Milletvekili Ali Özcan ve Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, güvenlik bölgesi ile ilgili ilk olarak Vali Osman Kaymak ile bir görüşme gerçekleştirmiş daha sonra konu ile ilgili CHP Tunceli İl Başkanlığında CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök tarafından basın açıklaması yapılmıştı. Milletvekili Gök, yaptığı açıklamada yaşanan şiddet ortamından AK Parti hükümetini sorumlu tutmuş ve “Tunceli’de devlet otoritesi yok, Devletin Tunceli’de terörle mücadelede zafiyet gösterdiği” yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

“MİLLETVEKİLİ GÖK’ÜN AÇIKLAMASINA VALİLİKTEN TEPKİ”

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök’ün açıklamalarının basında yer almasının ardından Tunceli Valiliği konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyet Halk Partisi heyetinin Valiliğimize gerçekleştirdiği ziyaret esnasında Sayın Valimiz Osman Kaymak tarafından heyete, ilimizde 14 bölgede ilan edilen 'Özel Güvenlik Bölgesi' ve son günlerde meydana gelen terör olayları hakkında bilgi verilmiştir. Heyetin ziyaret sonrasında basına yaptığı, 'Tunceli’de devlet otoritesi yok, Devletin Tunceli’de terörle mücadelede zafiyet gösterdiği' şeklinde açıklamalar kendi yorumlarından ibaret olup, ilimizde terörle mücadele ve halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik gerekli bütün tedbirler en üst seviyede alınmaktadır.”