Şanlıurfa sınırında Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün talimatı ile gazetecilerin gözaltına alındığı iddiasıyla ilgili Şanlıurfa Valiliği açıklama yaptı. Valilik, sadece kimliklerin sorgulandığını duyurdu.

Akçakale ilçe sınırına gelerek basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün talimatı ile bazı gazetecilerin gözaltına alındığı iddia edildi. Gazeteciler Twitter hesabından TEM Şube’de gözaltına alındıklarını duyurmuştu. Bunun üzerine Şanlıurfa Valiliği konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Valimiz İzzettin Küçük bölgede çalışan gazetecilere açıklamalarda bulunmuştur. Bu sırada gazetecilerin Valimiz İzzettin Küçük’e soru sorması üzerine Valimiz İzzettin Küçük, soruları cevaplamayacağını belirterek, açıklamalarını sonlandırmıştır. Bölgenin sınırda oluşundan kaynaklanan hassasiyetler gereği Valimiz İzzettin Küçük’ün açıklamalarının ardından bazı gazetecilerin kimlik kontrolleri yapılmıştır. Haberlerde ve sosyal medyada iddia edildiği gibi gazetecilere yönelik herhangi bir gözaltı söz konusu değildir."