Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'e soru soran gazetecilerin terörle mücadele polisi tarafından gözaltına alınmasına siyasetçilerden ve gazetecilerden tepki yağdı. Siyasetçiler ve gazeteciler, Twitter hesaplarından Vali'yi eleştiren tweetler attı.

Akçakale'de, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'e soru soran 4 gazetecinin gözaltına alınması tepkilere yol açtı. Twitter hesaplarından mesajlar atan siyasetçi ve gazeteciler, Valiyi eleştiri yağmuruna tuttu.

Ahmet Şık, "Urfa Valisi İzzettin Küçük'ün beğenmediği soru da budur" diyerek Evrensel gazetesinin yaptığı haberi paylaştı. Şık, "Urfa Valisi'ne soralım: Urfa ve ilçelerinde kaç cihatçı barındırılıyor, kaçına yasal işlem yapıldı? 10 ocak 2014'te MİT'in Akçakale'den Tel Abyad'a olan cihatçı sevkıyatından haberiniz var mıydı?" diye sordu.

Zaman ise "Sinirlenen Urfa valisi sınırda gazetecileri göz altına aldırdı." diye tepki gösterdi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "4 muhabiri göz altına aldırmış. İnsanı değil devleti kutsayan, özgür basın düşmanı bu otoriter kafadan yakında kurtulacağız." dedi.

Gazeteci Hasan Cemal de "Protesto ediyorum. Urfa valisi sorularını beğenmediği gazetecileri göz altına aldırmış. Bu nasıl bir kafadır Allah akıl fikir versin." ifadelerini kullandı.

Aksiyon dergisi yazarı Haşim Söylemez ise "İzzetin Küçük daha öncede sorusunu beğenmediği İsveçli gazeteciyi terslemişti." açıklamasını yaptı.