Bursa'da, okul müdürlüğü atamalarını protesto eylemleri sırasında yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Eğitim- Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu hakkında Bursa Valisi Münir Karaloğlu tarafından açılan davada beraat kararı çıktı.

Bursa’da dershaneler yasası uygulamalarını ve okul müdürlüğü atamalarını protesto eylemlerinde yaptığı açıklamalar sebebiyle Selçuk Türkoğlu hakkında, Vali Karaloğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’ya hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava karara bağlandı. Vali Karaloğlu’nun avukatlığını AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un yaptığı davada Türkoğlu’na beraat verildi. Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada mahkeme, Türkoğlu’nun sözlerinin eleştiri sınırları içinde kaldığına hükmetti.

'ADALET YERİNİ BULDU'

Selçuk Türkoğlu, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulduğunu söyledi. Türkoğlu şöyle konuştu: "Bursa’da onlarca, yüzlerce idarecinin, Türkiye genelinde ise binlerce idarecinin dershaneler yasası ile birlikte haksız, hukuksuz görevden alınması sürecinde verdiğimiz mücadele sırasında basın açıklaması ve televizyon programlarına katılmıştık. Burada söylenen eleştiriler üzerine Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun şikayetçi, avukatlığını ise Bursa AKP İl Başkanı Cemalettin Torun ile şu an Bursa AKP milletvekili olan Zekeriya Birkan’ın müdahil olduğu dava dördüncü duruşma neticesinde bugün sonuçlandı. Mahkeme, söylemlerimizin eleştiri sınırları içinde kaldığına hükmederek beraatimize karar verdi. Aslında kamuoyu tarafından siyasi bir yargılama olarak algılanan bu davanın beraatle sonuçlanması hem şahsımız hem Türkiye’de hukukun varlığını daha net bir şekilde görmemiz adına ümit verici bir sonuçtur. Hak mücadelemize bu şekilde devam edeceğiz. Yargı, hak mücadelesi verenlerin önünü açmalı, ona bilakis set olmamalı diye düşünüyoruz. Karardan memnunuz, teşekkür ediyoruz."