Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'e soru soran gazeteciler, terörle mücadele polisi tarafından gözaltına alındıklarını bildirdi.

Evrensel gazetesi muhabiri Hasan Akbaş, Akçakale'de inceleme yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’e "Bazı Tel Abyad’lılar 'Akçakale’de IŞİD’liler bulunduğunu ve tedirgin olduklarını, can güvenlikleri bulunmadığını' söylüyor. Bu iddiaya ilişkin bir açıklama yapar mısınız?" diye sordu. "Bitti" diyerek soruya cevap vermeyen Vali Küçük, iddiaya göre polislere gazetecileri işaret ederek "Sorgulayın bunları, kim bunlar?" dedi. Polis gazeteci Hasan Akbaş’tan basın kartı ve kimlik istedi. Emniyete götürülmek istenince Cumhuriyet gazetesi yazarı Pınar Öğünç ile gazeteciler Özlem Topçu ve Alman gazetesi Die Welt'ten Deniz Yücel de eşlik etmek istedi. Polis otosuna bindirilen gazeteciler, sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Evrensel gazetesi muhabiri Hasan Akbaş, Twitter’dan yaptığı açıklamada "Akçakale sınır kapısında vali bey açıklama yaptığı sırada sorduğumuz sorular beğenilmeyince TEM tarafından gözaltına alındık. Gözaltına benimle birlikte @pinarbihter Gamze Topçu ve Alman basınından Deniz adlı meslektaşımız da alındı." dedi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Pınar Öğünç ise Twitter üzerinden şu mesajı paylaştı: "Serbestiz. Gözaltı değil, kimlik tespitiymiş!! Soru sorduğumuz için... Arayan soran herkese teşekkürler."