Umre ziyaretinden Van’a dönen 3 kişi rahatsızlandıkları gerekçesiyle gittikleri hastane de MERS virüsü şüphesiyle kaldırıldıkları hastanede karantinaya alındı.

Edinilen bilgilere göre, dün akşam saatlerinde G.A. ve eşi S.A. öksürük ve yüksek ateş nedeniyle Van'da özel bir hastaneye baş vurdu. Hastanenin acil servisine giden hastalar, MERS virüsünden şüphelenen doktorlar bir süreliğine hastaneye kimseyi almama kararı alıp, yapılan tetkikler sonucunda hastalar dezenfekte edildikten sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Bölümü'nde bir yer ayarlanıp oraya sevk edildiler.

Öte yandan, H.A. isimli başka bir kadın da, yaklaşık bir hafta önce umreden döndüğü ve baş ağrısı, öksürük, bulantı, kusma, nefes darlığı ve ateş şikayeti üzerine Yüzüncü Yıl Üniversite Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne kaldırılmıştı. Burada yapılan tetkiklerin ardından H.A., gece saat 01.10 sıralarında diğer hastaların kaldığı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi alındı. MERS virüsü şüphelilerinin hastaneye gelmeleri ile birlikte, personel, hastalar ve hasta yakınları maske takarak önlem almaya çalıştı.

Corona virüsünün yol açtığı bulaşıcı solunum yolu hastalığı MERS, ilk kez Suudi Arabistan'da Eylül 2012'de ortaya çıkmıştı.