Van’ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesinde yaşları 15 ile 18 arasında değişen liseli 4 kızdan 8 gündür haber alınamıyor. Kaldıkları devlet yurdundan okula gitmek için çıkan kızlar geri gelmeyince aileleri emniyete başvurdu.

Van’dan 110 kilometre uzaklıkta bulunan ve Türkiye ile İran arasındaki sınırda yer alan Çaldıran’dan bir kayıp haberi geldi. İlçedeki Hafize Hatun Anadolu Lisesi’ne giden 4 kız, 27 Mayıs’ta sabah saatlerinde kaldıkları öğrenci yurdundan okula gideceklerini belirterek ayrıldı. Kızlar akşam saatlerinde yurda dönmeyince, yurt yetkilileri ailelerini arayarak durumu bildirdi.

Aileler de yaptıkları aramalarda bir sonuç alamayınca dün Çaldıran İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek kayıp başvurusunda bulundu. Yetkililer, yapılan müracaatın ardından çalışmalara başladıklarını, ilçedeki mobese kameralarının incelemeye alındığını belirtti.

BAŞKALE’DE KAYBOLAN 3 KIZ PKK’YA KATILMIŞTI

Van’ın Başkale ilçesinde 14 Kasım 2014 günü okula gitmek için evden çıkan 3 kız öğrenciden 2 ay boyunca haber alınamamıştı. Ailelerin başvuruları üzerine jandarma ve polis tarafından yapılan tüm aramalara rağmen 3 kız öğrencinin izi bulunamamıştı. Daha sonra 3 kız öğrencinin PKK’ya katıldıkları belirtilmiş, örgüte yakın bir internet sitesinde kızların PKK’nın Kuzey Irak’taki bir kampında çekilen fotoğrafları da yayınlanmıştı.