HDP Van Teşkilatı, Türkiye geneli terör olaylarının artması üzerine 30 Temmuz Perşembe günü barış için yürüyüş yapma kararı aldı. HDP Van İl Eş Başkanı M. Veysi Dilekçi, Van halkını ‘Size savaş yaptırmayacağız’ etkinliklerine katılmaya çağırdı.

HDP Van İl Teşkilatı, il binasında düzenlediği basın açıklamasıyla Van’da 30 Temmuz Perşembe günü saat 18.00’de 'Size savaş yaptırmayacağız' adı altındaki etkinlikle barış yürüyüşü yapma kararı aldı. Basın toplantısında konuşan HDP Van İl Eş Başkanı M. Veysi Dilekçi, çözüm sürecinin AK Parti tarafından bitirilmeye çalışıldığını belirterek, şunları kaydetti: "AKP'nin çözüm sürecini bitirmek için başlattığı imha ve inkar operasyonlarının sonucunda sadece 10 gün içinde 50'den fazla kişi yaşamını yitirdi. Savaşın bu ülke halklarına bir şey kazandırmayacağı ortadayken halklarımıza dayatılan savaşa karşı barış mücadelesini daha da yükselteceğiz. AKP'nin kirli savaş hesapları halklarımızın barışa olan inancıyla bozulacaktır. Eğer onların tankı, topu, TOMA'sı ve türlü türlü silahları varsa, halklarımızın da barışa olan özlemi ve tutkusu var. Sizin kirli hesaplarınıza karşı Türkiye halkları inadına barış diyor. Savaşa olan tutkunuzu meşrulaştırmak için HDP'ye yönelttiğiniz ithamlar nasıl 7 Haziran'da barışa yenildiyse, önümüzdeki dönem içinde de yenilmeye mahkumdur."

Bu ülkeye barışı getirecek olan temel unsurun halkların mücadelesi olduğunu dile getiren Dilekçi, şu ifadeleri kullandı: “Halklarımız ortak bir direniş ruhuyla barışı sağlayacaktır. Bu çerçevede bizlerde ‘Size savaş yaptırmayacağız’ şiarıyla sokaklara çıkıyoruz. Savaşa karşı barışı savunmak için en demokratik ve meşru haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Onlar sırtlarını kirli odaklara dayarken, biz yine sırtımıza halklarımıza dayayacağız. Bu nedenle 30 Temmuz Perşembe günü saat 18.00’de milletvekillerimiz, belediye eş başkanlarımız, STÖ temsilcilerimiz ve halkımızla birlikte İki Nisan Kavşağından Fegiyê Teyran parkına kadar gerçekleştireceğimiz barış yürüyüşle ‘Size savaş yaptırmayacağız’ etkinliklerimizin startını vereceğiz. Bunun yanında tüm halkımızı her akşam saat 21.00’de tencere tava çalarak siyasi soykırım operasyonları yapmaya çağırıyoruz. Tüm halkımızı barışı korumak için tüm halkımızı 30 Temmuz Perşembe günü saat 18.00’de İki Nisan kavşağına bekliyoruz.” diye konuştu.