Yapılan çalışmalar neticesinde şahısların kaldıkları adreslerin ve faaliyet yürüttükleri sözde öğrenci derneği olarak kullanılan YÖDER dernek binasının tespiti yapılmış, 05.01.2016 günü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yapılan planlı operasyonda şahıslar yakalanarak gerekli işlemlerinin yapılması amacıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüze intikal ettirilmişlerdir. Şahısların kaldıkları ikametlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman elde edilmiştir.
                        YÖDER dernek binasında yapılan aramalarda yine çok sayıda örgütsel doküman, terör örgütü elebaşı Abdullah ÖCALAN'a ait posterler, öldürülen örgüt mensuplarına ait resimler, PKK/KCK terör örgütünün sözde bayrak olarak kullandığı bez parçaları, PKK/KCK terör örgütünün Suriye ülkesinde bulunan silahlı uzantıları olan YPG ve YPJ tarafından sözde bayrak olarak kullanılan bez parçaları elde edilmiştir.
                       Ayrıca yine dernek binasında yapılan aramaların devamında yaşanan çatışmalarda yaralanan örgüt mensuplarının tedavisinde kullanılacağı değerlendirilen serum, ağrı kesici, damar yolu açmakta kullanılacak malzemeler ve vitaminler gibi çok sayıda tıbbı malzeme elde edilmiştir.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzde tamamlanan işlemlerinin akabinde A.Ç., R.Ş.S. ve S.A. isimli şahıslar Şube Müdürlüğünden serbest bırakılmışlardır. Yakalanan diğer şahıslar 08.01.2016 günü Van Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilmişlerdir.
                        Adli mercilere intikal ettirilen şahıslardan D.Ö., K.E., M.S., M.A. ve K.A. isimli şahıslar Cumhuriyet Başsavcılığındaki ifadelerinin ardından savcılıkça serbest bırakılmış, U.B. ve Ş.C. isimli şahıslar sevk edildikleri mahkemece Adli Kontrol Kararıyla serbest kalmışlar, S.S., R.O., M.Ç., S.B. ve F.Ü. isimli şahıslar ile sev edildikleri mahkeme tarafından TUTUKLANMIŞLARDIR.
VAN (AA) - Van'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'a yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 5'i tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, yasadışı PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H güdümünde ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği (YÖDER) içinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren şahısların faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Yapılan çalışmalarda YÖDER içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen 15 kişinin gözaltına alındığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gözaltına alınan S.A., A.Ç., M.Ç., S.S., K.E., D.Ö., R.O., R.Ş.S, S.B., M.S., U.B., M.A., K.A., F.Ü. ve S.C. şahısların kaldıkları adreslerin ve faaliyet yürüttükleri sözde öğrenci derneği olarak kullanılan YÖDER dernek binasının tespiti yapılmış, 05.01.2016 günü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yapılan planlı operasyonda şahıslar yakalanarak gerekli işlemlerinin yapılması amacıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüze intikal ettirilmişlerdir. Şahısların kaldıkları ikametlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman elde edilmiştir. YÖDER dernek binasında yapılan aramalarda yine çok sayıda örgütsel doküman, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ait posterler, öldürülen örgüt mensuplarına ait resimler, PKK/KCK terör örgütünün sözde bayrak olarak kullandığı bez parçaları, PKK/KCK terör örgütünün Suriye ülkesinde bulunan silahlı uzantıları olan YPG ve YPJ tarafından sözde bayrak olarak kullanılan bez parçaları elde edilmiştir. Dernek binasında yapılan aramada, yaşanan çatışmalarda yaralanan örgüt mensuplarının tedavisinde kullanılacağı değerlendirilen serum, ağrı kesici, damar yolu açmakta kullanılacak malzeme ve vitamin gibi çok sayıda tıbbı malzeme ele geçirildi."

Operasyonun ardından gözaltına alınan A.Ç., R.Ş.S. ve S.A.'nın serbest bırakıldığı ifade edilen açıklamada, yakalanan diğer şahısların ise dün Van Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adli mercilere intikal ettirilen şahıslardan D.Ö., K.E., M.S., M.A. ve K.A. ifadelerinin ardından savcılıkça serbest bırakılmış, U.B. ve Ş.C. isimli şahıslar sevk edildikleri mahkemece adli kontrol kararıyla serbest kalmışlardır. S.S., R.O., M.Ç., S.B. ve F.Ü. ise mahkemece tutuklanmıştır."