Van Büyükşehir Belediyesi, Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından Hopalılara içerisinde yatak, battaniye, yorgan ve yastığın yer aldığı bir kamyon temel ihtiyaç malzemesini gönderdi.

Van Büyükşehir Belediyesi, Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen ve 8 kişinin ölümü, 17 kişinin yaralanması ve 1 kişinin kaybolması ile sonuçlanan sel felaketinin ardından Hopa halkına dayanışma eli uzattı. Van Büyükşehir Belediyesi, içerisinde yatak, battaniye, yorgan, yastık ve çeşitli malzemelerin bulunduğu bir kamyon temel ihtiyaç maddesini Hopa'ya gönderdi. ‘Geçmiş olsun Hopa! Van halkı yanınızda’ pankartının asıldığı kamyon bu sabah saatlerinde Hopa'ya doğru hareket etti.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya’nın yaptığı açıklamada, "Hopa'da yaşanan sel felaketinde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyor, Hopa halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Van halkı ve Van Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Hopa halkının yanında olduğumuzu belirtiyor, her türlü yardıma hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Kentimizin en zor gününde yanımızda olan Hopalı kardeşlerimizi unutmadık. Tüm halkımızı Hopa halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.