Van’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Van Demokrasi Platformu’nu yeniden inşa etmek için kolları sıvadı. Bu kapsamda oluşturulan Demokrasi Platformu İnşa Heyeti, Van’ın önde gelen STK’larını platforma davet etmek ve platformda yer almaları için davet ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Van’daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK), pasif olan Van Demokrasi Platformu’nu daha aktif hale getirmek için çalışmalara başladı. Çalışmaları yürütmek için kurulan Demokrasi Platformu İnşa Heyeti, ilin önde gelen STK’larını, ulusal ve yerel basınına ziyaretler gerçekleştiriyor. Merkür TV ve Esra FM’i de ziyaret eden heyet, cumartesi günü yapılacak genel kurul hakkında bilgi verdi ve Van’daki STK’lara katılım çağrısı yaptı.

İnşa heyetinde bulunan Mazlum-Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan, süreç içerisinde yapılan ziyaretlerde genel anlamıyla olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, "Bütün bu ziyaretler esnasında kentin ve bununla ilintili olarak ülke sorunları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Bunlar arasından, ülkeyi tehdit eden savaş, barış süreci, hükümetin kurulmaması, sınır ticareti, yatırımların durdurulması, esnafın vergiden dolayı sıkıntılı bir sürece girmesi, kadın cinayetleri, kadına şiddet, intiharlar, uyuşturucu ve fuhuş sorunu, gölün kirlenmesi ve benzeri konularda müzakereler yaptık. Müzakereler esnasında, Van’da sivil toplum örgütlerinin yeterli duyarlılığı ve refleksi göstermedikleri üzerinde konuştuk. Ortak bir rahatsızlığın olduğu gözlenen sorunlar çerçevesinde bundan sonrasında daha güçlü bir oluşumla konunun üzerine gidilmesi için herkesin kendi sorumluluğunu yerine getirmesine karar verdik." dedi.

Şu ana kadar genel kurula katılım için birçok STK’yı ziyaret ettiklerini belirten Aslan, 100’ün üzerinde katılımın olacağını belirtti. Bu toplantıda temel amacının Demokrasi Platformu’nun inşasını ve yürütmesini oturtmak olduğunu ifade eden Aslan, "Şu anki temel amacımız platformu oluşturup sistematik ve düzenli bir hale getirmektir. Bunlar oturduktan sonra Van’daki temel sorunları çözmek için çözüm arayacağız." diye konuştu.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merkür TV ve Esra FM Genel Yayın Yönetmeni İskender Sezek, Van'ın sorunlarının çözümü noktasında ellerinden her türlü desteği vereceklerini ifade etti.