Van Kamu Hastaneleri eski Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat'ın uçakta bir hostese cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle hazırlanan iddianame tamamlandı. Van 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Polat hakkında ‘Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar’dan dava açıldı.

Van Ferit Melen Havalimanı'nda 19 Temmuz 2013'te Van-Ankara seferini yapmaya hazırlanan uçakta yolcu olarak bulunan Van Kamu Hastaneleri Eski Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat, kabin görevlisi hostes İ.E.B.'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla uçaktan indirilerek bileti iptal edilmişti. Olay sonrası Van Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Yaklaşık 1,5 yıl süren soruşturmayı bitiren Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Eski Genel sekreter Yrd. Doç. Dr. Polat hakkındaki iddianameyi tamamladı.

İddianameyi kabul eden Van 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi, Yrd. Doç Dr. Vural Polat hakkında ‘Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar’ suçundan dava açtı. İddianamede, "Uçuş hazırlığı yapan kabin ekibinden müşteki İ.E.B.'nin başüstü dolaplarını kapatırken uçağın ön kısmında koridor tarafında oturan şüphelinin müştekinin kalçasına bastırarak dokunduğu ve bu suretle müştekiye sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırıda bulunduğu pilot tarafından rapor edildi." belirtildi.

Savcılık, ayrıca iddianamede, "Henüz genç ve bekar bir kız olması nedeniyle kendi iffetine zarar verecek şekilde yalan da söyleyemeyeceği değerlendiren mağdurenin, baştan itibaren kendi içinde tutarlı ve tanık beyanlarıyla da uyum gösteren iddiasının varlığı ve özellikle müşteki ve şüpheli arasında iftira etmesini gerektirecek hiçbir husumetin bulunmayışı hususları bir arada değerlendirildiğinde, şüpheli hakkında atılı suçtan kamu davası açmaya yeterli şüphe sebebi sayılabilecek delil elde edildiği." Bilgileri ver aldı.

Eski Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Vural Polat ise hazırlanan iddianameyi daha görmediğini belirterek, avukatının yapacağı incelemeden sonra hukuki mücadelesini yürüteceğini söyledi.