Van’da 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk dönemini tamamlayıp karnelerini alan 333 bin 926 öğrenci, 15 günlük tatile çıkmanın sevincini yaşadı.

Türkiye'de, 2014-2015 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatili başladı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen karne ve tatil heyecanı yaşadı. Van’da eğitim öğretim yılının ilk dönemi nedeniyle Hüsrev Paşa İlkokulu ve Ortaokulu’nda düzenlenen karne töreni ile öğrenciler yarıyıl tatiline girdi. Özellikle okula yeni başlayan ve ilk defa karne alan birinci sınıf öğrencilerinin heyecanları yüzlerinden okunurken veliler de bu sevince ortak oldu.
Tatile girdikleri için çok mutlu olduklarını belirten öğrenciler, "Yarıyıl tatilini iyi değerlendirmek istiyoruz. Hem dinlenmiş olacağız hem de düşük olan notlarımızı düzeltme fırsatı olmuş oldu." dedi.

En az öğrenciler kadar heyecanlı oldukları gözlenen veliler ise öğrencilerin, başarısı için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Yarıyıl tatili 9 Şubat Pazartesi günü sona erecek ve öğrenciler ders başı yapacak.