Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 13-24 Şubat tarihleri arasında yapılan çalışmalarda, 24 kilo 696 gram eroin, toplumsal olaylarda kullanılmak üzere hazırlanan 72 molotof, 85 molotof yapımında kullanılan malzeme ile 4 adet el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Van Emniyet Müdürlüğü, 13-24 Şubat tarihleri arasında uyuşturucu ve toplumsal olay hazırlığı içerisinde olan kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, ilk operasyonun 13-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildiği belirtildi. Terör örgütünün içerisinde faaliyet yürüten şahıslara yönelik yapılan operasyonlarda, 72 molotof kokteyli, 85 molotof kokteyli yapımında kullanılacak boş şişe, ayrıca içerisi zift ve yanık yağ dolu, olaylara müdahale eden zırhlı araçların görüşünü engellemek amacıyla hazırlandığı değerlendirilen 34 şişe, benzin ve 1'i parça tesirli olmak üzere 4 el yapımı patlayıcı ele geçirildiği kaydedildi.

Otogarda durumundan şüphelenilen bir şahsın yanında bulunan paketler içerisinde yapılan aramada 21 kilo 663 gram, Van'ın Kurubaş mevkiinde durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçta yapılan aramada ise araç içerisinde bulunan 2 şahıstan 1'nin beline sarılı vaziyette 3 paket halinde 3 kilo 33 gram eroin ele geçirildi. Yetkililer, ele geçirilen eroin maddeleri ile ilgili gözaltına alınan 3 şahıstan 2'sinin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığını belirtti.

Diğer yandan Van'da 19 Şubat'ta uyuşturucu satıcılığı yaptığı tespit edilen bir şahsın yapılan üst aramasında da örgütsel içerikli dokümanlar ele geçirildiği, olaylarla ilgili gözaltına alınan 4 şahıstan 3'ünün çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandığı bildirildi.