İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, Tuşba Belediyesi’nin ücretsiz ruhsat vereceği sorusu üzerine, "Van'ın yüzde 90'ı ruhsatsızdır. Biriken bunca sorunu bir anda çözmek mümkün değil. Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe yaklaşan genel seçimleri düşünerek böyle bir açıklama yapmıştır." dedi.

Van’ın merkez ilçelerinden İpekyolu Belediyesi, halk toplantıları düzenlemeye devam ediyor. Van’ın çarşı merkezinin de içinde yer aldığı İpekyolu'nun Yeni Mahalle Taziyeevi'nde düzenlenen halk toplantılarının 17’ncisinde Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, Tuşba Belediyesi'nin ücretsiz ruhsat vereceği iddiasına değindi ve yapılacak çalışmaları tek tek sıraladı. Halk toplantısına İpekyolu ilçesi Demokratik Halk Meclis üyeleri, DBP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Ökkeş Kava, İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, İpekyolu Belediye Eş Başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, konuşmasından sonra bir vatandaşın, "Tuşba Belediyesi ücretsiz ruhsat veriyor’, peki İpekyolu Belediyesi'nin bu konuda bir çalışması var mı?" sorusunu cevapladı. Keser, böyle bir vaatte bulunan Özgökçe'nin tamamen seçim hesabı güderek böyle bir açıklama yaptığını ve ücretsiz ya da var olan yapıların ruhsat vermesinin zor olduğunu açıkladı. Başkan Keser, "Van'ın yüzde 90'nın ruhsatsızdır. Biriken bunca sorunu bir anda çözmek mümkün değil. Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe yaklaşan genel seçimleri düşünerek böyle bir açıklama yapmıştır. Özgökçe, ruhsat sorununu 10 yılda da halledemez ve ilçe belediyelerin kendine göre bir mevzuat oluşturarak ruhsat veremez. Eğer böyle bir şey mümkün diye sayarsak öncelikle yeniden bir imar planı çıkarması gerekiyor. Çünkü mevcut yapılar imara göre yapılmamış. İmar planı da Van Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılabilir. İlçe belediyesi imar planı yapamaz. Eğer yapılar imar planına ve gerekli prosedürlere göre yapılmışsa harcını ödedikten sonra ruhsatını alabilir. Bunun aksini iddia eden yalan söylüyor." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından halk, belediyeye eleştiri ve önerilerini dile getirdi. Bu eleştiri ve öneriler Keser tarafından tek tek not edildi. Halk, gençlik merkezleri, kültür merkezleri, Kürtçe dil kursları, taziye ve yolların yapılmasını talep etti. Keser de taleplerin en kısa zamanda çözülmesi için çalıştıklarını belirtti.