Van Büyükşehir Belediyesi'nin (VBB), bu yıl hizmete başlatacağı 32 otobüsten 17'sinin üretiminin tamamlandığı ve bu ay içerisinde hizmete başlayacağı açıklandı. VBB Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Öner Yiğit, "Tüm otobüslerde engelli rampaları, sesli, yazılı durak isimlerinin taktırılacağını ve otobüslerde akıllı biletin kullanılacağı dijital ekranlar bulunuyor. Otobüsler sabah 06.00'dan gece yarısı 01.00'e kadar hizmet sunacak." dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl içerisinde kentteki toplu ulaşım ile ilgili yapacağı çalışmalar son aşamaya getirildi. Kentteki ulaşım sorununu çözecek ve her yıl biraz daha geliştirilecek olan sistemle, kent halkına önemli hizmetler sunulacak. Kısa bir süre önce otobüs alımı ile ilgili çalışmalarını tamamlayan Van Büyükşehir Belediyesi, bu otobüslerin siparişlerini verdi. Siparişleri verilen 32 otobüsten 17'sinin üretimi ve tüm işlemleri tamamlandı. Mor ve Erguvan renklerde olan otobüsler 12 metre uzunluğunda, engellilere uygun ve tüm elektronik aksanlarında son teknoloji kullandı. Otobüslerin içerisinde dijital ekranlar, durak isimlerinin sesli olarak aktırılacağı cihazlar ve elektronik bilet uygulamasını besleyen tüm aparatlar mevcut.

Vatandaşlardan gelen şikayetlerin tamamını ciddi bir biçimde ele alan ve bu şikayetler doğrultusunda yaşanan sorunların önüne geçebilmek için çalışma yapan Van Büyükşehir Belediyesi, özellikle sorunların ağır bir biçimde yaşandığı alanlarda bu otobüsleri hizmete sunacak. Edremit, Bostaniçi, Kevenli, Kalecik, Memur-Sen TOKİ'ler başta olmak üzere kentte bulanan birçok güzergahta otobüsler hizmete başlayacak. Kentin en fazla ulaşım sıkıntısının yaşandığı TOKİ'ler-Üniversite hatlarına ağırlık verecek olan VBB, böylelikle TOKİ'ler-Üniversite ile Kent Merkezi-Üniversite arasında yaşanan ulaşım sorununun tamamını bu şekilde çözmüş olacak.

VBB Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Öner Yiğit, "Bir belediyenin kamu hizmeti verebilmesi için öncelikli olarak öz mal dediğimiz kendi otobüslerinin olması gerekiyor. Birinci derecede bununla yola çıktık. İlk etapta 17 otobüs aldık. 17 otobüsümüzün hangi alanlarda çalışacağına karar verme aşamasına geldik hatta bitirdik. Bunlar daha çok ana güzergâhlarda çalışacak. Ana güzergâhtan kastımız ise Edremit TOKİ’lerden başlayarak merkeze, merkezden de üniversite ve diğer TOKİ’ler de olmak üzere taşımacılığı hedeflemekteyiz. Bugün itibariyle 15 otobüsün de alımı gerçekleştiriliyor. Bunu da muhtemelen mart ortalarına kadar çözmeyi düşünüyoruz. Yani 2015 yılında toplam 32 otobüsümüzle taşımacılık yapmayı hedefliyoruz. Bu sayı yıllar içerisinde git gide artacak. Yıllar içerisinde Van’ın her tarafına otobüs filolarını yerleştirmeyi hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

Yeni alınan otobüslerin kısa bir süre içerisinde kentte hizmet vermeye başlayacağını söyleyen Yiğit, otobüsleri kullanmak için şoför alımları yapacaklarını ve bu alımlardan sonra otobüslerin hizmete başlayacağını ifade etti.