Yüzlerce görme engelli öğrencinin bulunduğu Van’da görme engelli okulu yok. Görme engelli çocuğu olan aileler öğrencilerini okumak için bölgede tek olan Erzurum ya da Diyarbakır’a göndermek zorunda kalıyor. Yöre halkı, Van'a görme engelliler için okul açılmasını istiyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Diyarbakır ve Erzurum dışında başka hiçbir ilde görme engelli okulu yok. Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları ise okuyamıyor ve eğitimsiz kalıyor.

Van’ın Köyiçi mahallesinde ikamet eden Dinçer ailesinin görme engelli iki çocuğu da, Van’da okul olmayınca eğitimlerini yarıda bıraktı.
14 yaşındaki doğuştan görme engelli olan Muhammed Dinçer, 8. Sınıfa gitmesi gerekiyor ancak okula gidemiyor. Muhammed, okumak ve eğitimini tamamlamak istiyor.

Baba Abdulrezak Dinçer’in ise tek isteği çocuklarının okuması. Dinçer, 2006 yılından bu yana Van’da görme engelli okulunun açılması mücadele ediyor ancak henüz başarılı olabilmiş değil. Dinçer’in yetkililere yaptığı tüm başvurular ise sonuçsuz kalmış.