Dünya'da, ülkemizde ve islam coğrafyasında yaşanan kan ve göz yaşının biran önce bitmesi duasıyla konuşmasına başlayan İlahiyatçı-Yazar Mehmet Fakı, dünyanın her zamankinden daha fazla Hz. Muhammed'in (sas) sesine ve soluğuna ihtiyacı olduğunu belirtti.

Tevbe Suresi'nin 128. ayetinin mealiyle davetlilere seslenen İlahiyatçı Fakı, "Sizlere içinizden bir peygamber geldi. Beğeneceğiniz, seveceğiniz enfes bir peygamber. Çok şükür ki sizler de Allah'ın (cc) çok sevdiği bir kula ümmet olmuşsunuz. Hepimiz ona medyunuz. Hepimiz ona borçluyuz. Çünkü varlığın sebebi ve neticesi O'dur (sas). Varlık ağacının hem meyvesi hem de çekirdeğidir. Hem yaratılışımıza esas teşkil eden mayadır. Hem de varlık ağacının en mükemmel meyvesidir. Ne mutlu sizlere ki böyle bir peygambere ümmet olma bahtiyarlığına ermişiniz. Hz. Muhammed (sas) alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberdir. Dolayısıyla onun nur halesinde, nur ikliminde erimeyecek kimse yoktur." dedi. 

Ufuk Eğitim Derneği, Peygamber Yolu Derneği'yle birlikte Türkiye çapında gerçekleştirdikleri 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasının duyurusunu yaptığı Kandil Özel Proğramı'nda, davetlileri 2 Ocak-8 Mart 2015 tarihleri arasında www.herkesonuokuyor.com internet adresinden dijital ortamda kampanya başvurmaya davet etti. Yoğun katılımın sağlandığı 'Mevlid Özel' programı ilahiler, naatlar ve sema gösterileriyle son buldu.