Başarılı ve yetenekli oyuncu Erkan Kolçak Köstendil, Show TV ekranlarında izleyicisiyle buluşan Çukur dizisindeki oyunculuğuyla son zamanlarda adından sıkça söz ettiren bir isim olarak karşımıza çıkıyor. Sevilen ve büyük bir ilgiyle izlenilen oyuncu Erkan Kolçak Köstendil, Çukur'da Vartolukarakteriyle iddialı bir giriş yaptı. Çukur'un ''Vartolusu'' Erkan Kolçak Köstendil, kısa bir zaman içerisinde herkesin kim olduğunu ve hayatını sorguladığı bir isim haline geldi. İmza karakter olarak ekranlarına taşınan oyuncu Erkan Kolçak Köstendil kimdir? Erkan Kolçak Köstendil, nam-ı diğer Vartolu, aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Erkan Kolçak Köstendil'in detaylı biyografisi...

ERKAN KOLÇAK KÖSTENDİL KİMDİR?

Erkan Kolçak Köstendil, 1983 yılında Bursa’da dünyaya geldi.

Üniversite eğitimini, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezun olarak tamamladı.

2008 yılında “Güz Sancısı” filmi ile sinema hayatına giriş yaptı.

İlk olarak Facebook dizisi olan Mukadderat’ı yazıp yöneten oyuncu 2009 yılında “M.A.T” dizisinde, 2012 “Babalar ve Evlatları” dizisinde, 2008 yılındada Güz Sancısı filminde rol aldı.

Erkan Kolçak Köstendil, 2017 yılında uzun süredir birlikte olduğu güzel oyuncu Cansu Tosun ile nişanlandı.

Erkan Kolçak Köstendil, Sakarya Fırat, Merhamet ve Ulan İstanbul dizilerinde rol aldı.

Erkan Kolçak Köstendil, TRT1 ekranlarında yayınlanan Sakarya Fırat dizisinde canlandırdığı ''Er Mahmut Karakum'' karakteriyle büyük bir beğeni ve ilgi topladı.

2014 yılında başrollerinde Uğur Polat, Şebnem Bozoklu,Sevtap Özaltun, Kaan Yıldırım'ın oynadığı "Ulan İstanbul" dizisinde canlandırdığı Karlos karakteriyle pek çok kişinin sevdiği ve yakından takip ettiği isim haline geldi. 

Muhteşem Yüzyıl: Kösem dizisinde Şahin Giray Han’ı canlandırdı.

Orta metraj film olan "Torbacının Esrarı" adlı filmin senaryosunu yazdığı gibi çekimlerini de kendisi Amsterdam ve İstanbul'da tamamladı.

Yazdığı, yönettiği ve oynadığı "Karşı Cinsle Tanışma Sanatı" adlı tiyatro oyunu Isparta "sanal cafe"de sahnelenmiştir.

Erkan Kolçak Köstendil, 2017 yılında uzun süredir birlikte olduğu güzel oyuncu Cansu Tosun ile nişanlandı.

Erkan Kolçak Köstendil, halen “Çukur” dizisinde Vartolu rolüne hayat vermektedir.