Muş'un Varto ilçesinde cadde ve sokaklara hendeklerin kazılmasıyla başlayan gerginlik devam ediyor. Muş Valiliği, ilçede ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. İlçenin karayolu bağlantısını sağlayan köprüyü tahrip eden PKK’lıların, şehir içindeki birçok yere bomba ve mayın döşediği belirtiliyor.

Alınan bilgiye göre, Muş’un Varto ilçesinde dün gece başlayan gerginlik devam ediyor. Varto İlçe Özel İdaresi'ne ait iş makinelerini gasp eden terör örgütü mensupları, ilçe girişindeki bir köprüyü yıktı, çarşı girişindeki yol ve ara sokaklara hendek kazdı. Bingöl Dağları’nın eteğinde, üç tarafı dağlık olan ilçenin tek karayolu bağlantısı Muş- Erzurum yolu. Bu yolun kapatılması ve ilçeye giden tali yol üzerindeki köprünün teröristlerce yıkılması ile ilçenin komşu şehirlerle bağlantısı kesildi. Örgüt mensuplarının bir çok noktaya hakim olduğu Varto’ya dün akşamdan beri giriş ve çıkış yapılamıyor.

Emniyet ve askeri birliklerin bulunduğu bölgelere hendek kazan, bombalı tuzak kuran örgüt mensuplarının sürekli 155’i arayarak ‘hadi gelsenize’ diyerek provokasyon ve taciz yaptıkları iddia ediliyor. Bulundukları noktaları korumaya çalışan asker ve polisin ise olası saldırılara karşı önlem almaya çalıştığı öğrenildi. İlçeye helikopterlerle takviye güvenlik gücü gönderileceği kaydediliyor.