Suruç’ta yaşanan terör saldırısında yaralanan ve dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Elektronik Mühendisi Vatan Budak’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Yaşananlara anlam veremediğini belirten Burak'ın bir yakını, "Bu ancak kandan çıkar bekleyenlerin işi" dedi.

Suruç saldırısında yaralanan Vatan Budak da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan Burak'ın cenazesi, öğle saatlerinde alınarak cenaze namazının kılınacağı Gaziosmanpaşa Yenidoğan Camii'ne götürüldü. Bu arada polis, Adli Tıp önünde güvenlik önlemleri aldı. Adli Tıp'a çevik kuvvet takviyesi yapıldı, TOMA'lar hazır bekletildi.

Cenazeyi almak için bekleyen Budak'ın yakınları babasından oyuncak parası diye 150 lira aldığını söyledi. "Budak’ın elinde Kobani çocuklarını sevindirmek için babasından aldığı parayla satın aldığı oyuncakları vardı. Bu gençlere neden kıyıldı? Buna bir anlam veremiyoruz. Bu ancak kandan çıkar bekleyenlerin işi.” şeklinde konuştu.

Vatan Budak'ın vefatıyla birlikte Suruç saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye yükseldi. Durumu ağır olan Budak Şanlıurfa’dan İstanbul’a getirilmişti. Aslen Karslı olan Budak 16 gündür İstanbul’da bir hastanede tedavi görüyordu.