30 Ağustos Zafer Bayramı, Vatan Caddesi’nde coşku ile kutlandı. Askeri birliklerin geçit töreni yoğun ilgi gördü.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. Yıl dönümü Vatan Caddesi'nde düzenlenen törenle kutlandı.Törende İstanbul Valisi Hasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş askeri birlikleri selamladı.

Konuşmaların ardından yapılan askeri geçit, büyük beğeni topladı. Vatandaşlar askeri birliklerin yürüyüşüne yoğun ilgi gösterdi. Askeri helikopterin havadan renk kattığı törende kara, deniz ve hava birliklerine mensup askerler gruplar halinde protokolü selamladı.

Bayramla ilgili düşüncelerin aktaran vatandaşlar, Türk Silahlı Kuvvetleri ile gurur duyduklarını ve araçların geçişini çok beğendiklerini söyledi. Fatma Pınar, “30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Allah milletimize vatanımıza zeval vermesin.” dedi.

Nazmiye Engin ise, “Ne mutlu böyle evlatlarımız var. Onlar mücevher. Bu törenleri 2004’ten beri takip ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Tören çok beğendiğini söyleyen Selda Karavelioğlu da, “Çok şükür ki Allah bu günleri bize yaşattı. Türk milleti ebediyen payidar kalacaktır.” diye konuştu.

Kutlamaları takip eden Mithat Eröz, “Tarihten önce vardık, tarihten sonra da varız. Bu bayram bu ülkede yaşayan Kürdün, Türkün, Lazın, Çerkez’in tüm insanların bayramı. Sadece bir grubun bayramı değil.” şeklinde konuştu.

Törende engelli bir vatandaş ise 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ile ilgili duygularını el kol işaretleri ile anlatmaya çalıştı.

Tören tank ve zırhlı araçların geçişi ile sona erdi.