Adanalılar, polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya’ya destek olmak için yüzüğünü, birikimini alıp destek için banka şubelerine gitti. Yeni hesap açtıran vatandaşlar, banka üzerinde algı yapılmak istendiğini savundu.

Parası olmadığı için küpe, yüzük ve alyanslarıyla Bank Asya’ya gelen Hülya-Akif Deveci çifti, onları satıp bankaya yatıracağını söyledi. Akşam haberlerde izleyince çok üzüldüğünü, içinin parçalandığını ifade eden Hülya Deveci, “Bu banka bizim bankamız değil, bütün milletin bankası. Ben yıllardır cemaatin içerisindeyim, şu ana kadar yanlış yapılan hiçbir şey görmedim. Kesinlikle destek olmak gerektiğini düşünüyorum. Şuan devletimizin yaptığının da kesinlikle yanlış olduğunu ve bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini düşünüyorum. Herkesin bankamıza sahip çıkması lazım. Çünkü batırılan bir banka ülkenin batması demek. Haberlerde izliyoruz, banka battığında devletin, milletin ne kadar zarar gördüğünü biliyoruz. Bunun için de sahip çıkma zamanı olduğunu düşünüyorum. Keşke elimde daha çok para olsaydı, daha çok malım, varlığım, mülküm olsaydı da keşke hepsini yatırıp verebilseydim. Herkesi de duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi.

Akif Deveci de bir arabası olduğunu, galeriye götürüp yüksek veya düşük bakmadan satıp parasını Bank Asya’ya yatıracağını vurguladı. Bank Asya’yı haramzadelere emanet etmeyeceklerinin altını çizen Deveci, “Allah’ın izniyle bu zulmün de sona ereceğine inanıyoruz, ama bugün, ama yarın, ama bir yıl sonra. Her şeyin daha güzel olacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

ÜLKEMİZ LİG DÜŞÜYOR
Bank Asya’ya yapılan hukuksuz müdahaleden dolayı bugün cari hesabına cebindeki parayı yatırdığını kaydeden Ayhan Avcı da “Bunlar geçecek, bu bankalar uluslararası bağımsız denetim firmaları tarafından denetleniyor. Ama acı olan şey ülkemizin ciddi manada lig düşmesi. Ülkemizin dünya nezdinde şuanda yabancı yatırımcı gerçekten Türkiye’de yatırım yapacaksa buradaki şubesinin emin ellerde olmasını istiyor. Emin elleri görmezse ciddi manada şubelerini kapatıp çekilecekler. Bu da ne demek, işsizlik demek, fakirlik demek, gelir seviyesinin düşmesi demek. İçeride genel olarak para yatırmaya geliyorlar, cebinde 300 TL, 500 TL, bin TL destek olmak maksadıyla… Haksızlığa tahammül edemiyor insanlar. Ona destek sağlamak amacıyla geliyor, bugünler de geçer, kurumlar baki, insanlar fani.” ifadelerini kullandı.

BANK ASYA, MERKEZ BANKASI’NDAN DAHA SAĞLAM
Ali Yenice ise Bank Asya’yı Merkez Bankası’ndan daha sağlam gördüğünü söyleyerek, “Herhangi bir endişemiz yok, bankadan endişemiz yok, başkalarından endişemiz olabilir. Hesap açtırmaya geliyorlar, hatta bizim çoluk çocuk da geleceklerdi. Çocuk cep telefonu almak için harçlıkları biriktirmişti, dedi bankaya yatıralım. Tamam dedik, yatırırız, güzel olur. Güzel olur tabii ki. Bankamıza güvenimiz sonsuz.” şeklinde konuştu.

Devlet eliyle bir zulüm yapıldığını anlatan Bilal Yıldız ise, “Algıya oynanıyor, insanların banka battı gidin paranızı çekin mantığıyla hareket ediyorlar. Ama emin olun aklı başında olan insanlar ve oyunun farkında olan insanlar bu oyuna alet olmayacaklardır.” dedi.

2006 yılından beri Bank Asya müşterisi olduğunu anlatan Erkin Karalar ise arkadaşlarıyla birlikte ellerinde ne varsa getirip yatırdıklarını ifade etti.