Türk siyasî tarihinin sembol ismi 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel haftasonu memleketi Isparta’ya bağlı İslamköy’de toprağa verilirken Demirel’in tabutunun üzerindeki meşhur fötr şapka bu kez vatandaşın eline düştü.

Demirel'in naaşı toprağa verildikten sonra mezarın üstüne Cumhurbaşkanılığı’nın gönderdiği Türk bayrak desenli çelenk konuldu. Çeleğin üzerine de Demirel ile özdeşleşen fötr şapka konuldu. Cenaze merasimi yapıldıktan sonra törene gelen binlerce kişi dağılırken az sayıda vatandaş Demirel’in mezarı önünde fotoğraf çektirmek için kaldı. Vatandaşlardan birisi mezarın üstündeki fötr şapka ile fotoğraf çektirmek istedi. Fotoğraf çektirme talebine o anda mezar başında bulunan kamu görevlileri ses çıkarmayınca bunu gören diğer vatandaşlar sırayla fötr şapkayı başına takarak mezarın önünde fotoğraf çektirdi. Yediden yetmişe kadın erkek onlarca vatandaş sırayla başlarında fötr şapkayla poz verdi.

Çoğu vatandaş başında şapka dua ederken poz vermeyi tercih etti. Yoğun ilgiden dolayı şapkanın zaman zaman yere düştüğü de oldu. Yetkililer ilgi sona ermeyince bir süre sonra izne son vererek şapkayı vatandaşlardan alıp tekrar mezarın üzerine koydu.

Demirel siyasi hayatı boyunca fötr şapkasından asla vazgeçmezken vatandaşlar yurt gezilerinde Demirel’in şapkasını almak için zaman zaman büyük mücadele vermiş; buna rağmen Demirel şapkasını vermemek için bizzat kendi devreye girip vatandaşın kaptığı şapkayı geri almıştı.