Polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya'ya Trabzonlular, sabahın erken saatlerinde ellerindeki dövizlerle bankaya gelip hem çalışanlara destek oldular hem de yeni hesaplar açtırdı.

Türkiye Mevduat ve Sigorta Fonu'nun (TMSF) Bank Asya’nın yönetim kuruluna atama yapmasını bankaya el konulmuş gibi yansıtan havuz medyasının propagandasının aksine vatandaşlar yeni hesaplar açtırıp para yatırıyor. İki çocuğu için hesap açtıran Yaşar Yaylı, "Gece haberde Bank Asya ile ilgili yapılanları görünce sabah çocuklarımın adına da hesap açtırmaya karar verdim. Yatırdığım paranın meblağı çok yüksek değil ama safımız belli olsun diye çocuklarımdan Nur Sima'yı yanıma aldım, diğerinin de kimliği ile buraya gelerek ikisine de ayrı ayrı hesap açtırdım." dedi.

Yaylı, yapılanların yanlış olduğuna dikkat çekerek, "Dünya banka kurtarırken, bizimkiler banka batırıyor. Buraya gelirken herkesin bankadan para çekmek için kuyrukta olacağını zannederken herkesin para yatırmaya geldiğini görünce şaşırdım. Demek ki duyarlı insanlar hâlâ var. İnşallah, birileri yanlış yaptığını fark eder ve frene basar ülkemiz için. Çünkü bir bankanın batması yalnızca bankaya değil, ülkeye, ülke ekonomisine zarar. Yanlış buluyorum." şeklinde konuştu.

Hesap açtırıp para yatıran bazı mudiler de bir süredir bankaya yönelik algı operasyonu yapıldığına inandıklarını, dün TMSF’nin yaptığının da algıya yönelik olduğunu düşündükleri için Bank Asya’ya para yatırdıklarını söyledi.

Sabahın erken saatinde Bank Asya’nın Trabzon şubesinin önüne gelen vatandaşlar, bankaya destek için ellerinde ‘Paramı çekmeye değil, yatırmaya geldim’, ‘Bank Asya’ya algı operasyonu’, ‘Para çekmeye değil, selfie çekmeye geldik’, ‘Allah’a havale ediyoruz’, ‘Dert çekeriz para çekmeyiz’ ve ‘Bank Asya milletindir’ dövizleri taşıdı.