Antalya’da elektrik faturalarında farklı isimlerle alınan bedellere itiraz eden vatandaşlar, elektrik dağıtım şirketi Cengiz-Limak- Kolin (CLK) Akdeniz Enerji’yi dilekçe yağmuruna tuttu. CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı öncülüğünde başlatılan eyleme çok sayıda vatandaş destek verdi. Ellerindeki elektrik faturalarıyla CLK Akdeniz Enerji’nin Muratpaşa Şubesi önünde toplanan kalabalık dilekçelerini hazırladıktan sonra ilgili birime teslim etti. İlk dilekçeyi CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul verdi.

Kumbul, dilekçesini teslim etmeden önce yaptıkları eylem ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında elektrik faturalarındaki birçok bedelin hukuksuz olduğunu ifade eden Kumbul, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Kumbul, kısa süre önce TBMM’ye sevk edilen yasa tasarısına da dikkat çekerek, "Elektrik piyasası kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair hazırlanan bu tasarıda yer alan bir madde ile elektrik dağıtım şirketlerinin kayıp kaçak bedelinin abonelere yansıtılmasının yasal temelini oluşturuyor." dedi. Bu yasa tasarısıyla Yargıtay tarafından haksız biçimde alındığı onanan kayıp-kaçak bedelinin yasal hale getirilmeye çalışıldığını belirten Kumbul, "AKP hükümeti yandaş sermayesi için yargıya ve yurttaşa gol atma hazırlığında. Hükümet bu hazırladığı tasarı ile milletin değil, yandaşının hükümeti olduğunu bir kez daha göstermektedir." şeklinde konuştu.

Kumbul, hazırladıkları dilekçe örnekleri hakkında da bilgi verdi. Buna göre; bundan sonraki elektrik okumalarının hukuka ve mevzuata uygun olarak yapılması, kayıp-kaçak, perakende satış hizmet, sayaç okuma, iletim sistemleri kullanım ve dağıtım bedellerinin abone başına ne kadar olduğunun açıklanması ve geri ödenmesi talep ediliyor.

Dilekçelerde 1 aydan uzun bir süre elektrik sayaçlarının okunmaması sonucu ortaya çıkan yüksek faturaların taksitlendirilmesinin de bir an önce yapılması istendi. Aynı dilekçede elektrik dağıtım şirketi hakkında tüketici hakem heyetleri ve tüketici mahkemelerine başvurulacağı bildirildi. CHP’liler ve vatandaşlar dilekçelerini ilgili birime teslim ettikten sonra takip numarası alarak CLK Akdeniz Enerji Muratpaşa Şubesi’nden ayrıldı.