Bank Asya'ya yönelik operasyona tepki gösteren vatandaşlar, para yatırmak için banka şubelerine akın etti, hukuksuz uygulamaya tepki gösterdi. Daha önce Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu'na da aynı baskının uygulandığını aktaran vatandaşlar, “Onları batıramadın, Bank Asya’yı da batıramazsın. Bu banka helal paralarla kurulmuş. Bu millet Türk milleti, Allah batırmayınca batıramazsın sen bunu.” şeklinde tepki gösterdi.

Para yatırmak için gelen Şevki Çelik, bankaya mudileri olarak sahip çıktıklarını belirterek, “Birilerinin ifadesiyle bir yerlere baskı yapılıp, el konulmasını istemiyoruz. Eğer bunu yapacaklarsa önce İhlal Finans'ın mudilerinin paralarının devlet tarafından ödenmesini istiyoruz. Daha sonra başkalarına baksınlar.” dedi.

Markette yevmiye ile çalıştığını belirten Erkin Bilir ise “Kredi kartının bile sadece asgarisini ödeyebildim. Ama şu anda 75 lira param var, şimdi bankaya yatıracağım. Bu helal parayı kimse yiyemez, gırtlağına takılır. Bütün cihan bilsin, bu helal paramı kimse yiyemez.” şeklinde tepki gösterdi.

Esnaf Mehmet Yıldırım da “Bankaya el koymuşlar dediler, biz kellemizi koydum. Onun için buradayız. Paramızı yatırdık ve kellemizi de koyduk, onlar el koyabilirler ama biz kellemizi koyduk.” şeklinde konuştu.