Koza İpek Grubu bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepki için Bugün ve Kanaltürk’ün olduğu binaya gelen vatandaşlar, zaman özgür medyanın yanında olacaklarını vurguladı.

Koza İpek Grubu bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepkiler sürüyor. Bugün ve Kanaltürk önünde toplanan vatandaşlar, özgür basına destek verdi. Vatandaşlar, bina önüne adeta etten duvar ördü.

Duygularını Cihan Haber Ajansı (Cihan) mikrofonuna anlatan Hayriye Ejderoğlu, ismindeki bir vatandaş “Altına çamur atsalar da altın altındır. Elhamdülillah başımız dik anlımız aktır. Basını susturamazlar. Her zaman destekliyoruz, yanlarındayız.” şeklinde konuştu.

“Haksızlıklara, hukuksuzluklara ve despotlara boyun eğmemek için özgür medya diyoruz.” diyen Kasım Eroğlu, isiminde ki bir başka vatandaş da “Sarayın bu zamana kadar artık yapmış oldukları hukuksuzluklar haddinden fazla oldu. Gazete, televizyon oldun medyanın üzerine geliyorlar. Bunlara son vermek için buradayız.”

Bir başka vatandaşta şu açıklamayı yaptı: “Zalim zalimliğini yapacak. Mazlumda mazlumluğunu illaki bilecek. İstedikleri her kuruma istedikleri kayyumu atayabilirler ama en büyük kayyum Allah’tır.”

Özgür basına destek verdiğini kaydeden Emrullah Çolak adındaki bir vatandaş ise “Son zamanlarda ülkemizde bir sindirme politikası uygulanıyor. Bunu da özgür medya üzerinden yapıyorlar. Yerli ve milli diye bağıran insanlara sesleniyorum; Eğer yerli ve milli arıyorlarsa gelsinler burada yerli ve milliyi görsünler.” diye konuştu.

Desteğe gelen Elif Genç de “Biz bu milletin bekçileriyiz. Hukukun ve demokrasinin savunucusu olarak bulunuyoruz. Bu ülkede kimin başına bu şekilde musibetler gelirse daima yanlarında olacağız. Korkmasınlar arkalarında biz varız.” ifadelerini kullandı.