7 Haziran'da seçilen yeni vekillerin TBMM'de yemin ederek, göreve başlamalarını vatandaşlar canlı olarak televizyon ekranlarından izledi.

Seçimler sonrası koalisyon senaryolarıyla yatıp kalkan vatandaşlar yeni seçilen milletvekillerinin yemin törenini ise çay ocakları ve kahvehanelerde canlı olarak izledi. Geçici Meclis Başkanı ve geçici Meclis Başkanlık Divanı yemin ettikten hemen sonra, milletvekilleri, illerinin ve isimlerinin alfabetik sırasına göre yemin etmeye başladı.

Yayını izleyen vatandaşlar, en kısa sürede bir koalisyon hükümetinin kurulmasını istedi. Yemin törenini yeni kurulacak hükümetin heyecanı ile izlediklerini belirten Erol Bayraklar, “İnşallah ülkemiz için iyi olur. 4 tane siyasi parti meclise girdi. Sandıktan koalisyon hükümeti çıktı. İnşallah hükümeti bir an önce kurarlar, hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun. Ülkemizin sorunları büyük. İnşallah 4 yılı koalisyon hükümeti ile götürürler. Ekonomik durumlar iyi değil. Bu ülkenin vatandaşları olarak kurulacak hükümete başarılar diliyoruz.” dedi.