Bursa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü çevresinde yaşanması muhtemel dolandırıcılık olaylarına karşı broşürlü çalışma başlattı.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü çevresinde işlemler sırasında artan dolandırıcılık ve soygunculuk olayları polisi harekete geçirdi. Polis gelen ihbarlar ve olay yerinde yaptığı çalışmada vatandaşların tapu devir işlemleri sırasında dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına maruz kaldığını tespit etti. Ayrıca tapu müdürlüğünde vatandaşların işlemlerini gerçekleştirirken interaktif ortamda para aktarma yerine, nakit paralarını elden teslim etme yoluna gittikleri bu sebeple de yüklü miktarda paralarını üzerlerinde taşıdıkları belirlendi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Tolum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların mağdur olmasını önlemek amacıyla bilgilendirici ve uyarıcı afişler hazırladı. Afişler Bursa Tapu Bölge Müdürlüğü binası içi ve çevresinde duvarlara vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla asıldı. Vatandaşların dolandırıcılık olaylarına dikkatini çekmeye çalışan ekipler, müdürlük içinde uyarıcı anonslar yaptıracak. İnternet üzerinden randevu sistemi ile çalışan müdürlük sanal ortamda da uyarıda bulunacak. Tapu müdürlüğü bünyesinde ki özel güvenlik görevlilerine de konu ile ilgili özel eğitimler verilecek.

Tapu Kadastro Bölge Müdür Vekili Serhat Battal, son zamanlarda kurum çevresinde yaşanan soygunculuk hadiselerine karşı toplum destekli polislik şube müdürlüğü ekipleriyle birlikte organizasyonu yaptıklarını belirterek, “Amacımız vatandaşımızı bilgilendirmek ve kötü niyetli insanlara karşı sağduyulu olmaya davet etmektir. Genellikle para alışverişlerini vatandaşlarımız dışarıda, otoparkta veya kimsenin olmadığı yerlerde yaptığından dolayı kötü niyetli insanlar görüp paralarını çaldırabiliyorlar. Bu nedenle de polis arkadaşlarımız broşürleri bastırdı oradaki uyarılara uymakta fayda var.” şeklinde konuştu.

Polis tarafından dağıtılan broşürlerde şu uyarılar yer aldı:
-Dikkat, Tapu devir işleminiz varsa: şeklinde başlayan uyarı yazısında;
-Devir işlemini yapacağınız zamanlarda dışarıdan kolaylıkla görülebilecek ya da tahmin edilebilecek şekilde para taşımayınız.
-Bina içi ve kapalı alan ve otoparklarda para alışverişi yapmayınız.
-Her hangi bir kişi yada aracın sizi takip etmediğinden emin olun.
Soru soran, yada yardım isteyen kişileri güvenlik veya danışmaya yönlendirin.
Toplu taşıma araçları ile yolculuk edecekseniz yakın temastan kaçının.
Paranızı poşetle taşımayınız ve kesinlikle paranızı aracınızda bırakmayın.
Aracınızda beklenmedik arıza, lastik patlaması gibi durumlar olursa tanımadığınız kişinin yardım teklifini kabul etmeyiniz. Tüm önlemlere rağmen mağdur olduysanız 155 polis imdat hattını arayın. Şeklide uyarıda bulunuluyor.