Polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya’ya yönelik düzenlenen operasyona vatandaşların tepkisi devam ediyor. Banka önüne gelerek destek veren vatandaşlar, 'Bankamızın önüne yatmaya geldik’ pankartı açtı.

Bank Asya'nın Ümraniye'deki Genel Müdürlük binası önüne gelen vatandaşlar destek vermeye devam ediyor. Bankaya yapılan operasyonu protesto eden vatandaşlar ‘Bankamızın önüne yatmaya geldik’ pankartı açtı. Destek için gelen vatandaşlar ellerindeki son kuruşları da bankaya yatıracaklarını söyledi. ‘Helal para dokunur size’ pankartı taşıyan Fatih Kaptan isimli vatandaş, "Mevcut iktidardaki haramzade yöneticiler yemeye devam ediyorlar. Haram lokmayla beslenmeye alışmışlar. Burada bankamızda hela para var. Bank Asya hela parayla çalışan faizsiz bir kurum olduğundan dolayı buradaki paraları da almaya geldiler. Herhalde doymadılar. Bakalım buradaki paraları alınca doyacaklar mı? Bank Asya’ya destek olmaya geldik. Cebimizde bir kaç kuruşumuz var, onu da destek için yatırmaya gideceğiz." şeklinde konuştu.

İngilizce ‘Uzun el takımı görev başında’ pankartını taşıyan Sercan Aksoy ise "Elleri uzun olan insanlar şu anda bankamızdalar. Bankamızdaki helal paraları ele geçirmeye çalışıyorlar. Allah’ın izniyle bu günler geçecek. Allah’ın izniyle elif gibi dimdik durmaya devam ediyoruz. Bu kumpasları yapanlar kendi kumpaslarında boğulacaktır inşallah. Allah var gam yok." dedi.

Ellerindeki cevşenleri okuyarak bankaya destek veren kadınlar ise durumdan büyük üzüntü duyduklarını söyleyerek, "Bankamıza güveniyoruz. Bu davaya baş koymuşuz, birileri el koymuş hiç umurumuzda değil. Bank Asya’nın her zaman arkasındayız." diye konuştu.

Polisin demir bariyerlerle kapattığı bankanın önündeki vatandaşların bekleyişi devam ediyor.