Hatay'ın Erzin ilçesinde uzun süredir bozuk olan yolun yapılmasını isteyen vatandaşlar, trafiğe kapattıkları yola sandalye koyup oturdu.

Kanalizasyon yapımı ile yolları bozulan ve üç yıldır yapılmadığı için büyük sıkıntı çeken Eseli Mahallesi Deneş Sokak'ta ikamet eden vatandaşlar yolu trafiğe kapattı. Yol üzerine traktör koyarak sokağı trafiğe kapatan mahalle sakinleri, yol üzerine sandalye koyup üzerine oturarak, bir süre bu şekilde eylemlerine devam etti.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Özden, ''Kanalizasyon yapımı ile yollarımız bozuldu. Evimizde nefes alamaz hale geldik. Toz yüzünden balkonlarımızı kapattık. Hiç kullanmıyoruz. Evlerimizde günde üç defa temizlik yapılıyor. Oturduğumuz sokak üzerinde iki tane okul bulunduğu için bu yol servis güzergahı olarak kullanılıyor. Birçok araç bu yoldan geçiyor. Büyük sıkıntı içerisindeyiz. Biz mahalle sakinleri olarak yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Yıllardır durum aynı. Artık yeter. Toz yutmak istemiyoruz. Yetkililer bir an önce bizi bu sıkıntıdan kurtarsın.'' şeklinde konuştu.

Eylemlerine bir süre devam vatandaşlar, mahalleye gelen emniyet görevlilerinin ısrarı üzerine yolu trafiğe açtı.