Koza İpek Holding'e yapılan baskına vatandaşlar da tepki gösterdi. Kanaltürk’ün Mecidiyeköy’deki binası önünde toplanan vatandaşlar, yapılan baskının toplumu sindirmeye yönelik olduğunu söyledi.

Koza İpek Holdinge bağlı bulunan Kanaltürk ve Bugün televizyonu binasına gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Bugün gazetesi ile baskınları protesto etti. Medyaya yapılan operasyonun algı amaçlı ve özgür medyayı susturma çabası olduğunu anlatan Avukat Selami Kurt, şunları söyledi: "Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü ve bugün ülkenin bir tarafı neredeyse işgal altında. Türkiye ciddi bir güvenlik zafiyeti ile karşı karşıya iken, güvenlik güçlerinin hukukla hiçbir alakası olmayan tamamen bir algıdan ibaret operasyonlarla meşgul edilmesi asla kabul edilecek bir durum değildir. Özellikle Dünya Barış Gününde seçilmiş olmasının tesadüfen olmadığının kanaatindeyim. Topluma bir nevi mesaj veriliyor. Ben bu operasyonu toplumu sindirme olarak kabul ediyorum. Bunu bir vatandaş olarak asla kabul etmiyorum ve doğru bulmuyorum. Umarım bu ülkeyi yönetenler bir an evvel gerçek problemlerine dönerler. Türkiye her gün yönetilemez bir evreye yoğruluyor.”

Tamer Öztürk ismindeki bir vatandaş ise şunları dile getirdi: “Yapıla gelen operasyonun tamamen bir zulüm olduğunu düşünüyorum. İnsanlar bir yayın bir duruş sergiliyor. Ama birilerinin bu hoşuna gitmediği için bu sesi bu soluğun önünün alınması için bir zulüm irtikap ediyor. Umut ediyorum bu zulüm en kısa sürede biter. Yani biz bu noktada çok üzülüyoruz. Demokrasi deniliyorsa her sese cevap vermek gerekir. Herkes sizi kabul etmek zorunda değil.”