İzmir’in Karabağlar ilçesinde bir kuyumcu, sahte POS cihazı ile müşterilerinin kartını kopyaladıktan sonra parayı çekmek için Tayland’a gitmek üzereyken yakalandı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu kuyumcuda sahte cihaz kullanılarak müşterilerin kartlarının kopyalandığını tespit etti. Yapılan araştırmada G.Y.’nin, kopyaladığı kartlardan para çekmek üzere Tayland'a gitmek için 10 Haziran 2015 tarihine uçak bileti aldığı belirlendi.

'POS CİHAZI BAĞLANTI HATASI VERDİ' YALANI

Kuyumcuya operasyon düzenleyen polis ekipleri, zanlı G.Y. sahte cihazı kullanırken suçüstü yakaladı. Eşzamanlı operasyonda, G.Y. ile birlikte hareket ettiği öne sürülen E.K., Ö.Y., E.S., C.K., H.Y. ve M.K. de gözaltına alındı. Şüphelilerin işyerleri ve evlerinde yapılan aramalarda 7 adet cep telefonu, 7 adet manyetik şeritli kart, 23 slip, 2 adet POS cihazı, 1 adet 750 GB ve1 adet 500 GB harddisk ile 1 adet 4 GB USB bellek ele geçirildi.

Şüphelilerin kullandığı sahte cihazın, orijinaliyle birebir aynı görünümde olup müşterilerce farkedilmesinin mümkün olmadığı, yakalanmamak ve dikkat çekmemek için cihazların bağlantı hatası verdiğini söyleyerek müşterileri nakit ödemeye yönlendirdikleri anlaşıldı. İlk incelemede, yaklaşık 25 vatandaşın kartının kopyalandığı tespit edilirken kesin sonucun, sahte cihaz üzerinde yapılacak incelemeler ve ilgili bankalarla yapılacak yazışmalar neticesinde elde edileceği bildirildi. Emniyette sorguları tamamlanan şüphelilerden H.Y. ifadesi alındıktan sonra, E.K., Ö.Y., E.S., C.K. ve M.K. ise mahkemece serbest bırakılırken kuyumcu G.Y. tutuklandı.