Mardin Artuklu Belediye Eş Başkanı Mehmet Emin Irmak, vatandaşlarla daha şeffaf ortamda görüşmeler yapmak için makam odasının kapısını söktürdü.

Artuklu Belediye Eş Başkanı M.Emin Irmak, belediye meclis üyeleri ile kapalı kapılar arkasında görüşecekleri gizli saklı bir konu olmadığı için kapıyı söktürdüğünü, bütün vatandaşlara kapılarının açık olduğunu söyledi. Irmak, kent merkezi ve eski beldelerde mahallelerdeki hizmetleri mahalleye dönüştürülen köylere de götüreceklerini belirterek, "Bütçe ve kaynak sıkıntıları mazereti arkasında saklanmayacağız. Bütün mahallelerin sokak ıslah çalışmalarına başladık. Bugüne kadar 61 mahallede (köy) çalışmalar tamamlandı, 2 mahallede çalışmalar devam ediyor." dedi.

Vatandaşlarla arasında şeffaflık olması gerektiğini ifade eden Irmak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Makam odasının kapısını söktürdük. Çünkü seçimlerde başkan ile yurttaş arasındaki engellerin kaldırılacağını taahhüt etmiştik. Bizim meclis üyeleri ile kapalı kapılar ardında gizli-saklı alınacak veya verilecek bir kararımız yok. Diğer belediyeler gibi karar alıp yurttaşımıza dikte ettirmiyoruz. Vatandaşımızdan gelen talep ve istekleri değerlendirip karar altına alıyoruz. Piramidi ters çevirdik. Bundan sonra kapımız her zaman açıktır."

'TAZİYE EVLERİNE KARŞIYIZ'

Daha önce köylerde yapılan tek amaçlı taziye evlerine karşı olduklarını dile getiren Irmak, "Daha önce köylerde sadece taziye için yapılan taziye evlerine sıcak bakmıyoruz. Biz her mahallede yaşam evi yapmayı hedefliyoruz. Yaşam evlerinde taziye, düğün yapılabilecek, kurslar verilebilecek, eğitim amaçlı toplantılar yapılabilecek. Kadınların yararlanabileceği kullanım alanları olacak. Yaşam evleri aynı zamanda bir kütüphane görevi üstlenecek. Sadece cenaze hizmetlerine dönük binalar olmayacak. Şimdiye kadar 2 mahallemizde yaşam evi yaptırdık. Bütün mahallelerimizde yaygınlaştıracağız." açıklamasında bulundu.

'BELEDİYENİN GELİR PAYI DÜŞTÜ'

Artuklu Belediye bütçesinin yüzde 40'lık bir kısmının Büyükşehir Belediye bütçesine aktarıldığını, bunun da hizmette aksamalara yol açtığına dikkat çeken Mardin Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan ise "Artuklu ilçesinin nüfus yoğunluğu oldukça yüksek. 95 mahalleye hizmet vermek durumundayız. Biz siyaset üstü bir hizmeti veriyoruz. Hatunlu Mahallesinden bize bir oy çıktı. Biz en güzel hizmeti Hatunlu Mahallesine verdik. Mahalle sakinleri gelip teşekkür ettiler. Bütçenin yüzde 40’ı Büyükşehir Belediyesine aktarılınca istediğimiz hizmeti veremiyoruz. Büyükşehir Belediyesi de bütçesine aktarılan payı borçlara veriyor. Borç kesintilerine başlandı. Büyükşehir’in de eli kolu bağlı. Ama biz kaynak mazereti arkasına saklamayacağız. Merkezdeki mahallede ne varsa aynısını uzak mahallelerimiz götüreceğiz. Halkın dinlenebileceği park, çocuklar için oyun alanları yapacağız." ifadelerini kullandı.

YAPI RUHSATLARINA STANDART

Yeni yapı ruhsatları üzerinde hassasiyetle durduklarını söyleyen Eş Başkan Bozan, sözlerini şöyle tamamladı: "Geçmiş dönemlerde 19 bin inşaat ruhsatı verilmiş. Bu ruhsatlar üzerinde yaptırım gücümüz yok. Kazanılmış hak olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bundan böyle yapı ruhsatı verirken otopark ve yeşil alanı şart koşuyoruz. Bu şartları yerine getirmeyen kişilere ruhsat vermiyoruz."

Eş başkanlar, "Artuklu Belediyesinin tabelası yok" hatırlatması üzerine, "Evet Büyükşehir Belediyesi ile aynı binadayız. Büyükşehir Belediyesinin yeri yok. Yeni yerine taşınacağı zaman bizim de tabelamız olacak, sistemimizi oturtacağız." cevabını verdi.