Ünye’nin Fevzi Çakmak mahallesinde vatandaşlar tarafından yaptırılan 7 adet içme suyu çeşmelerinin OSKİ görevlilerince musluklarının sökülüp kör tıpa ile kapatılması tepki çekti.

Mahalle muhtarı dahil kimsenin bilgisi olmadan içme sularının kapatılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, mahalle muhtarı dahil olmak üzere OSKİ Müdürlüğü Ünye Şubesi'ne yürüdü. Burada şikâyetlerini dile getiren vatandaşlar OSKİ Müdürü ve şefi ile görüşmek istedi. Görevlilerin, müdür ve şefin Ordu’da toplantıda olduklarını söylemesi üzerine bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

SİZ Mİ YAPTINIZ Kİ SİZ KESİYORSUNUZ?

Bazı vatandaşlar öfkeden kendini alamayınca, “Ben Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyorum. Benim içtiğim suyu hele ki Ramazan ayında kimse kesemez. Siz mi yaptınız ki siz kesiyorsunuz?” diyerek OSKİ görevlilerine sert çıktı.

RAMAZAN AYINDA YAPILMASI BİZİ DAHA DA ÇOK ÜZDÜ

Mahalle sakinlerinden Abdullah Yıldırım, şunları kaydetti: “Milli bir değerimiz olan acı suyumuzu elimizden alıyorlar yavaş yavaş. Biz bu konuda çok üzgünüz. Özellikle de Ramazan’da böyle bir duruma düştüğümüz için. Az önce arkadaşlar ile OSKİ Müdürlüğü’ne yürüdük. Müdür Bey'e ulaşamadık. Kendisinin Ordu’da toplantıda olduğunu söylediler. Akşam bizi ziyaret edeceğini söylediler. Yaklaşık 7 tane çeşmemiz OSKİ görevlileri tarafından kapatıldı. Yani çeşmenin 4 tane musluğu varsa 3'ünü kapatıp 1'i devam etse vatandaşlar mağdur olmazdı. Çünkü yaklaşık 50 senedir vatandaşlar alışmış bu çeşmelerden su içiyor. Öyle de yapmadılar. Sormadan direkt hepsini kapattılar.”

YEMEĞİMİZİ, ÇAYIMIZI BU ÇEŞMENİN SUYUNDAN YAPIYORUZ

Yine mahalle sakinlerinden Yaşar Yıldız, şu ifadeleri kullandı: “40 yıldır bu mahallede yaşıyorum. Bu çeşmenin şu ana kadar 100 yıllık tarihi vardır. Biz bu çeşmemizin hiçbir zaman kapanmasını istemiyoruz. Çocukluğumuzdan beri yemeğimiz, çayımız her türlü su ihtiyacımızı buradan gideriyoruz. Dışarıdan gelenler de bu suyumuza hayran kalıyorlar. Çok güzel suyunuz var diyorlar. Yani bizim için Ünye’mizin, mahallemizin tarihi bir suyudur. Diğer mahallelere su biraz eksik gidiyormuş. Bir başka duyumumuza göre bu sudan rant yapılacakmış. Bu su pazarlanıp satılacakmış gibi duyumlar aldık. Ama biz mahalleliler olarak bu işin arkasını bırakmayacağız.”

Daha sonra mahalle sakinleri, çeşmelerden tıpaları söktü musluk alarak çeşmelere taktı.