Mazlumder Kayseri Şube Sekreteri Sadi Özmen, Kuzey Suriye bölgesinin etnik bir temizliğe mahkum edilmemesi gerektiğini belirtti. Özmen, “IŞİD, PYD ve Amerika uçaklarının bombalarından dolayı zor durumda kalan binlerce Arap ve Türkmen, yaşadıkları bölgeleri terk etmek zorunda kaldı. Vatanlarından kovulan ahalinin tekrar evlerine dönmelerinin sağlanması, bölgede demografik yapının bozulmasına izin verilmemesini bekliyoruz.” dedi.

Şube Sekreteri Sadi Özmen, son günlerde Kuzey Suriye bölgesinde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yaparak, şu bilgileri verdi; “Suriye'de 2011 yılından beri devam eden savaşta, büyük bir insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor. Son günlerde Kuzey Suriye de Türkiye’nin Şanlıurfa iline yakın bölgede havadan bombalama, köyleri, şehirleri basıp bölgenin yerli ahalisini göçe zorlayarak buraya başka insanları yerleştirmek yoluyla etnik bir temizlik yapılarak büyük insan hakları ihlalleri yaşanmaya başlandı. Binlerce yıldır burada yaşayan Arap ve Türkmen ahali, önce IŞİD baskısı daha sonra sözüm ona IŞİD’i etkisizleştirme bahanesiyle yapılan ABD bombardımanı, devamında bölgenin silahlı unsuru PYD milislerinin yaptığı saldırılar sonucunda canlarını kurtarmak için yaşadıkları toprakları terk ederek, her şeylerini geride bırakıp Akçakale üzerinden Türkiye’ye sığınmaya başladılar.”

Kuzey Suriye bölgesinde büyük bir insanlık dramının yaşandığını dile getiren Özmen, şöyle konuştu: “Bu bölgede Arap ve Türkmen ailelerin boşaltmak zorunda kaldığı köy ve kasabalara PYD’nin silahlı milisleri kontrolünde Kürt kökenli Suriyelilerin de yerleştirilmeye başlanması, bölgenin Arap ve Türkmen ahaliden arındırılarak büyük bir insanlık suçu işlendiğini ortaya koymuş bulunmaktadır. Mazlumder Kayseri Şubesi olarak, zulüm kimden gelirse gelsin karşı durmak, mazlum kim olursa olsun yanında olmak ve hiçbir ön yargı gütmeden her türlü haksızlığa karşı durma prensibi gereği, Kuzey Suriye'de yaşanan haksız, hukuksuz saldırıları Arap ve Türkmen ahalinin yerlerinden edilmesini, yerlerine PYD silahlı güçlerinin gölgesinde Kürt kökenli Suriyelilerin yerleştirilmesini asla kabul edilemez buluyor, insanlık adına kınıyoruz. Bölgede devam eden saldırılar ve hukuksuzluğun bir an önce ortadan kaldırılması, vatanlarından kovulan ahalinin tekrar evlerine dönmelerinin sağlanması, bölgede demografik yapının bozulmasına izin verilmemesini, bu konuda Türkiye, İran ve Arabistan gibi bölge ülkelerinin bir araya gelerek aklı selimle olaya çözüm bulmalarını bekliyoruz.”