MHP Niğde milletvekili ve seçimlerde tekrar aday olan Vedat Bayram, basına uygulanan sansüre tepki gösterdi. Partisinin Niğde İl istişare toplantısına katılan Bayram, 7 kanalı platformundan çıkaran Digiturk aboneliğini iptal edeceğini, partililerden de aboneliklerini iptal etmelerini istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koalisyon kurdurmayarak seçimi yenilettiğini kaydeden Vedat Bayram, "Birileri kendi aldıkları oyun yüzde 52 olduğunu iddia ederken, diğer seçilen kişileri unutmuş gibi görüyorlar. Bu erken seçim bunun açık ifadesidir. Zaman zaman Cumhurbaşkanımız ifade etmektedir ki 'yüzde 50 oy aldım, ben noter görevi yapamam, her şeye müdahale edeceğim' Peki Cumhurbaşkanımıza verilen oy da, MHP’nin Niğde’deki milletvekilline verilen oy değil de çakıl taşı mıdır? Biz 7 Haziran’da 50 bin 400 oy aldık. Niğdeli bu oyla kendisinin, patates, su, havaalanı, yurt, hastane meselelerine çözüm ararken ve biz bunlarla meşgul olacak iken karşı bir ağız ile Niğdelinin bu iradesini geri yollamıştır. Bunu Türkiye’ye endesklediğimizde, 80 milyon tercihin yapmış, o ya da bu partilerden milletvekili seçmiş. Ancak, bir irade bu koalisyonu kurdurtmayarak, yeni seçim istemiş, 400 tane vekil istemiş, yerli istemiş ve bu mülahazalarla seçimi yeniletmiştir." diye konuştu.


"BÜTÜN TEŞKİLATA RİCAM DİGİTURK ABONELİKLERİ VARSA KAPATSINLAR"

Medyaya uygulanan sansür ve Digiturk'ün 7 kanalı platformdan çıkarmasını da eleştiren Bayram, sözlerini şöyle tamamladı: "Sansür uygulama hadisesini doğru bulmuyorum kınıyorum. Digiturk bu davranışlarıyla ahlaki işlem yapmamıştır. 2 Digiturk aboneliğimi var yarından itibaren ikisini de iptal ediyorum. MHP teşkilatında da aboneliği olan varsa iptal ettirmelerini rica ediyorum. Türkiye'de hani bir zamanlar hortumculuğa karşıyız deyip gelenlerin havayı görünce kuş, denizi görünce balık olmalarına hayret ediyorum. İnsanları susturmak için hakaret ettin ver mahkemeye, konuştun kır kolunu, iki kelime söyledin kapat kanalı. Böyle demokrasi olur mu? Televizyon kanalları gazeteleri kapatıyorlar, mali şubeden adam gönderiyorlar, defterleri inceletiyorlar. Sebep mi onların aleyhine yazmaları. MHP olarak Bütün zulmü ortadan kaldıracağız."