Özgürlük ve Demokrasi Platformu Genel Başkanı Vedat Öztürk, Ankara 5. Sulh Ceza hakimliği tarafından Koza İpek Grubuna kayyum atayarak yönetime el koymasına tepki gösterdi. Öztürk, “Seçime beş kala yapılan bu hukuksuzluk millete yapılan ciddi bir darbedir. Bu sadece özgür medyaya değil, bütün muhalefete yapıldı, onların hakları engellendi.” dedi.

Özgürlük ve demokrasi platformu Genel Başkanı Vedat Öztürk, Ankara 5. Sulh Ceza hakimliği tarafından soyut bir değerlendirme ile Koza İpek adı altında Bugün ve Kanaltürk'ün içinde bulunduğu 5 medya organına kayyum atanması ile ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklamalarda bulundu. 1 Kasım seçimlerinin bugünden itibaren şaibeli duruma düştüğünü söyleyen Öztürk, insanların yaptıkları yanlıştan vaz geçmesi gerektiğini ifade etti. Öztürk, “Bu insanlar yıllarca teftiş geçirdi. Herhangi bir yanlışlığa rastlanılmamış, buna rağmen zorla malına çökmek. Bu hukuksuzluğu yaptıranlar bizzat hükümetin içindekiler değil, azınlık diyebileceğimiz bir grup bunu yapıyor.” diye kaydetti.

'BU HAKSIZLIĞA İTİRAZ EDİLECEKSE ŞİMDİ İTİRAZ EDİLMELİ'

Bu yapılan hukuksuzlukların bir gün biteceğini belirten Öztürk, bu durumun tam tersi yönünde olacağını söyledi. Öztürk, “Aslında bu filmin bir sonraki kısmında bunu tüm AKP’lilere yapacaklar onların da mallarına çökecekler. O zaman onlar şunu diyemeyecek. Siz bunlara seviniyordunuz. Sizin söyleyecek sözünüz kalmayacak. Söz bugün söylenecek, bu haksızlığa itiraz edilecekse şimdi itiraz edilmeli.” dedi.

‘HALKIMIZIN GEREKEN TEPKİYİ VERMESİ GEREKİYOR’

Yapılan hukuksuzluklarla ilgili acı bir olay yaşandığını aktaran Öztürk, açıklamasına şöyle devam etti: “Sabah bir haber duydum, Karadeniz’den bir başkanımızın yakını bu yapılan hukuksuzluk karşısında kalbi dayanamıyor şuan yoğun bakımda. Bu zat bir zamanlar üst düzeyde bulunan bir beyefendinin çok yakın arkadaşı. Bu hukuksuzlukları vicdanı olan insanlar kaldıramıyor. Bunlar karşısında sukut edemiyor. Artık halkımızın gereken tepkiyi vermesi gerekiyor.”

'BİRİLERİ DİKTATÖRLÜKLERİNİ TESİS ETME ADINA ÜLKEMİZE HAKSIZLIK HUKUKSUZLUK YAPIYOR'

Öztürk, Koza İpek medya grubuna yapılan kayyum atamasının ardından muhalefetin sesini duyuracak mecranın sayısının iyice azaldığını vurguladı. Bu sebeple muhalefetin partilerinin el koyma işlemine karşı sesini daha gür çıkarmasını ifade etti. Şuan tatile gitme zamanı olmadığını dile getiren Öztürk, “Şuan tatile gitme zamanı değil. Ülkenin hakikaten birileri diktatörlüklerini tesis etme adına ülkemize haksızlık hukuksuzluk yapıyorlar bunu istemiyorsanız buna son deyin, ülkemizdeki kara bulutlar kalksın. Tekrar ülkemiz insan haklarıyla anılsın istiyoruz.” şeklinde konuştu.