Suç örgütü lideri olduğu belirtilen Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ve şoförünün öldürülmesi olayıyla ilgili davada sanıklar hakim karşısına çıktı. Saldırıda ateş ettiğini kabul eden bir sanık, yem olarak kullanıldığını ve diğer sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Davada bir sanık tahliye edildi, duruşma ertelendi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Nesim Denizci, İlhan Kurt, Hasan Erdem, Hurşit Aydın, Yaşar Sarar, Mert Genç ile tutuksuz sanıklar Türker Aydoğdu ve Ahmet Tekin katıldı. Duruşma nedeniyle mahkemenin bulunduğu koridor ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Sanıklara nezaret eden jandarmaların çelik yelekli olduğu gözlendi. Tutuklu sanıklar da salona getirildiklerinde üzerlerinde çelik yelek bulunuyordu. Mahkeme başkanının isterlerse çıkarabileceklerini söylemesi üzerine sanıklar çelik yelekleri çıkardı.

Duruşmada ilk olarak saldırı olayına karışan ve ateş ettiğini kabul eden sanık İlhan Kurt, savunmasını yaptı. Vedat Şahin’e yönelik firari sanık Yakup Kerem Saral’ın da aralarında bulunduğu diğer sanıkların plan yaptığını ancak kendisinin yanında detaylı konuşmadıklarını ifade eden Kurt, "Olayı yapacaklarını tahmin ettim ama beni de içine çekeceklerini bilmiyordum. Bu işin böyle olacağını bilseydim İstanbul’da bir saniye bile durmazdım." dedi. Kurt, olay öncesinde Vedat Şahin’in Nişantaşı’nda görüldüğü konuşulunca Yakup Kerem Saral’ın "Ben de onu arıyordum" dediğini ileri sürdü.

Saldırıyı gerçekleştiren aracın ön tarafında olduğunu belirten Kurt, olaya karıştığını iddia ettiği Saral ailesi mensubu Süleyman Saral’ın da adını verdi. Sarallar’dan korktuğu için daha önce bu ismi vermediğini kaydeden Kurt, "Süleyman arka taraftan ateş etmeye başladı. Ben de önden 2 -3 el hedef gözetmeden ateş ettim. Ateş etme niyetim yoktu, aracın camı da kapalıydı. Birden silahlar patlayınca panik yaptım, 2 -3 el ateş ettim." diye konuştu.

Emniyetteki ifadesini kabul etmeyen Kurt, polisin baskısı ve Sarallar'dan korktuğu için o şekilde ifade verdiğini savundu. Olay nedeniyle zor durumda olduğunu ve yem olarak kullanıldığını söyleyen Kurt, firari sanık Yakup Kerem Saral, Özkan Korkut ve Süleyman Saral’dan şikayetçi olduğunu kaydetti. Kurt, "Ben cezaevindeyim, onlar nerede belli değil." şeklinde konuştu.

Sanık Nesim Denizci, işinde gücünde biri olduğunu savundu. Vedat Şahin’e saldırı için Nişantaşı’nda tutulduğu öne sürülen dairenin kira sözleşmesinin kendisi üzerine olduğunu ancak evin bu amaçla kiralanmadığını öne süren Denizci, kız arkadaşlarıyla buluşmak için kiraladığını savundu. Evi başka suçtan infazı bulunduğu için firari sanık Özkan Korkut’un üzerine kiralayamadıklarını söyleyen Denizci, kendisinin kira ödenmesine yardımda bulunduğunu ifade etti.

Telefon görüşmeleriyle alakası olmadığını öne süren Denizci, emniyette baskı yapıldığını ileri sürdü. Denizci, "Bana ‘senin diğerleriyle alakan yok, seni kurtarırız, ifadeyi kabul et’ dediler. ‘Sigarayı bıraktım’ şeklinde mesaj atılan hattı kullandığımı kabul etmem istendi. O hat bana ait değil." iddiasında bulundu. Emniyetteki ifadesinde kabul ettiği telefon görüşmeleri ve sanıklarla buluşma ifadelerini reddeden Denizci, "Olayın ardından polis evimi bastı. Emniyette baskı da yapıldı. O panik halindeki ifadeler." dedi.

Döviz bürosu sahibi olduğunu belirten tutuklu sanık Hurşit Aydın, Sarallar’ı tanımadığını ve diğer sanıkları ilk kez emniyette gördüğünü ileri sürdü. Aydın, "Polisler, döviz büromun bulunduğu yerde ne kadar esnaf varsa getirip benim çetemin üyesi olduğunu söyledi. Ben 17 yaşımdan beri silah taşırım, 5 kez yakalatmışlığım var. Uyuşturucudan sabıkam var. Bu yüzden polis, ailemin kimlik kontrolünü yaparken beni detaylı arıyordu. Bu yüzden sahte kimlik çıkardım." diye konuştu.

İş adamı olduğunu ve birçok yerde işletmesinin bulunduğunu belirten tutuklu sanık Hasan Erdem de "Böyle bir konumda olup bu tür işlere girmem. Sanık Yakup Kerem Saral’ı tanırım. Kendisi benim küçüğümdür. İşletmelerime gelir gider. Olayla bir ilgim yok, tahliyemi istiyorum." diye savunma yaptı.

Diğer sanıklar da suçlamaları reddetti. Duruşmanın ardından mahkeme sanık Yaşar Sarar'ın tahliyesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.

Saral grubu ile Şahin grubu arasındaki husumet nedeniyle Vedat Şahin ve şoförü Ferdi Topal, 24 Aralık 2014 günü Nişantaşı’nda silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Olayla ilgili 11 sanık hakkında dava açıldı. Firari sanık Yakup Kerem Saral ile birlikte 5 sanığın 2 kez müebbet ve 29 yıla kadar hapsi istendi. Diğer 5 kişi hakkında da 65 yıla kadar cezası talep edildi. Sanıklar Yakup Kerem Saral, Ender Doğan ve Özkan Korkut henüz yakalanamadı.