Tatar için Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki Göçmenler Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, Tatar'ın yakınları, Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Kaymakam Tuncay Akkoyun, Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Hacı Bilal Polat'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Tatarı'ın cenazesi, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Milletvekili Sıtkı Güvenç, AA muhabirine, Mehmet dedenin ramazan ayında oynadığı reklam filminde verdiği birlik ve beraberlik mesajıyla dünyanın sevgisini kazandığını vurguladı.

Asırlık bir çınarın daha hayata gözlerini yumarak ebediyete uğurlandığını dile getiren Güvenç, "Bir kaç ay önce kendisini ziyaret etmiştim. Başbakanımıza selam söylemişti. Selamını iletip, Başkanımızdan duasını isteyeceğim" dedi.

Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan ise Mehmet Tatar'ın "dünyanın en yaşlı insanı" unvanını alması için belediye olarak bir süre önce müracaatta bulunduklarını belirterek, "Guinness'e giremeden hayata veda etti. Çok üzüldük. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise ilçenin en büyük değerlerinden olan Mehmet dedenin tüm ülkenin kaybı olduğunu söyledi.

Türkoğlu ilçesine bağlı Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde oğlu Musa Tatar'la yaşayan 12 çocuk ve 65 torun sahibi 124 yaşındaki Mehmet Tatar, geçen Ramazan Bayramı'nda bir şeker firmasının reklam filminde ''aile birliği'', ''aile bağları'' ve ''bayramlar aileyle güzel geçer'' mesajıyla hafızlarda yer etmişti.