Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi ve sürekli basın kartı sahibi Erol Özkan (65), dün tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Cenk Kargı adıyla tanınan Özkan, vücudunu kadavra olarak bağışladı.

TGC’den yapılan açıklamada, “Değerli üyemiz Erol Özkan’ı kaybettik. Meslektaşımız Erol Özkan; 2012’de kaybettiğimiz üyemiz Yaşar Sezginer gibi bedenini öldükten sonra kadavra olarak kullanılmak üzere bilim dünyasına bağışlayarak örnek bir davranış sergilemiştir. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet veren Özkan’ı sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.” denildi.

Gazeteci Özkan’ın cenazesi vasiyeti üzerine Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda kılınan cenaze namazının ardından resmi işlemlerin tamamlanmasından sonra bedenini bağışladığı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne götürülecek.

EROL ÖZKAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

1950 yılında İstanbul’da doğan Özkan, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. Mesleğe 1970 yılında ABC gazetesinde başladı. İstiklal, Hürses, Yeni İstanbul, Hakimiyet, Yenigün, Özgür ve Çağdaş Ulus gazetelerinde çalıştı. İstanbul Ticaret Odası Petrol-İş ve Otomobil- İş Sendikalarında Basın Müşavirliği yaptı. “Türkiye’de Beldeler ve Turizm” “ BarClub” gibi turistik, sektörel dergiler de çıkardı. Özkan’ın Erzurum ve Kırklareli illerini tanıtıcı kitapları bulunuyor.