CHP Bursa milletvekili adayı Dr. Ceyhun İrgil, seçim çalışması için aracıyla Gürsu ilçesine giderken karşı yönden gelen bir otomobilin çarparak feci şekilde yaraladığı 12 yaşındaki Alişir Şimşek’e ilk müdahaleyi yaptı. 20 gün yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren kazazede çocuk, geçen günlerde normal odaya alındı.

Alınan bilgiye göre; olay, 29 Nisan’da Arabayatağı mevkiindeki çevre yolunda meydana geldi. Evine gitmek için trafik ışıklarından karşıya geçen ortaokul 5. sınıf öğrencisi Alişir Şimşek'e otomobil çarptı. Otomobilin büyük bir hızla çarptığı Alişir, hızla yere savruldu. Kaza esnasında karşı yönde ilerlerken olayı gören CHP’li milletvekili adayı Dr. Ceyhun İrgil, Alişir’in yanına koştu. Kanlar içinde kalan ve çenesi parçalanan küçük çocuğun dilinin geriye düştüğünü fark eden Dr. İrgil, toplanan kalabalığın şaşkın bakışları arasında hemen müdahele ederek çocuğun ağzında biriken kanı boşalttı. Küçük Alişir, çağrılan ambulansla Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

HENÜZ KONUŞAMIYOR

Yirmi gün boyunca onlarca ameliyat geçiren ve yoğun bakımda tutulan Alişir’in sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiğini söyleyen hastane yetkilileri, “Geldiğinde durumu çok kötüydü, olay yerinde yapılan müdahale olmasaydı hayatta kalması mümkün değildi.” açıklamasında bulundu. Birkaç gün önce normal odaya alınan Alişir’i ziyarete gelen Dr. İrgil ise gördüğü manzara karşısında çok memnun olduğunu belirtti. Bir inşaat şirketinde çalışan baba Celal Şimşek’in mutlulukla karşıladığı Dr. İrgil, "Ne yalan söyleyeyim Alişir’i beklediğimden daha iyi buldum. Çok rahatladım. Daha da iyi olacak." diye konuştu.

HER ŞEYDEN ÖNCE HEKİMİM

Kazanın olduğu günden bu yana çocuğun durumuyla ilgili sürekli bilgi aldığını belirten CHP Bursa milletvekili adayı Dr. İrgil olay gününe ilişkin şunları kaydetti: "Seçim çalışması nedeniyle o gün sahadaydık. Yolda bir kaza olduğunu gördük. Hemen aracımdan inip olay yerine koştum. Otomobil Alişir’e gerçekten çok kötü çarpmıştı. Arabanın yan aynası, çenesinin altından kesip parçalamıştı. Çocuğu gördüğümde ağzına dolan kanın ciğerlerine gitmesini derhal önlemem gerekiyordu. Ben her şeyden önce bir hekimim, o an ne yapmam gerekiyorsa onu yaptım. Kollarını ve ayaklarını oynatmaya başlayan Alişir, henüz konuşamıyor. Şimdilik sadece gözlerini kapatıp açarak iletişim kuruyor. Öte yandan on yıl önce ailesiyle Diyarbakır’dan gelerek Bursa’ya yerleşen küçük Alişir’in, psikolojik olarak da büyük bir travma atlattığı öğrendim. Yaklaşık dokuz ay önce Alişir’in amcasının kızı, aynı yerde yine bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanmış, ancak kurtarılamamış. Hastaneden alınan bilgiye göre, Alişir, ölen kuzeninin ardından benzer bir kaza geçirince kendisinin de öleceğini düşünerek günlerce öfke nöbetleri geçirmiş."