Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nın TBMM’de yapılan görüşmelerinde AK Partili bazı milletvekillerinin CHP’li milletvekillerine saldırmasını değerlendirdi. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın, AK Partili vekiller tarafından saldırıya uğrayıp yaralandığını, CHP’li Mahmut Tanal’ın da saldırıya uğradığını ifade eden Bedri Serter, Meclis'te yaşananları ‘inanılmaz’ olarak değerlendirdi. Serter, "Milletvekillerine bile şiddet uygulatan bir tasarı eğer Meclis'ten çıkarsa vatandaşa ne olur onu hiç düşünemiyorum. Neler olacağını hiç düşünemiyorum." dedi.

Meclis'te milletvekilleri arasında bu tür saldırılar olmasına anlam veremediğini aktaran Bedri Serter, "Maalesef TBMM’de bu türlü milletvekilleri arasında saldırılar olması bırakın il başkanı olarak sade bir vatandaş olarak beni inanılmaz rahatsız ediyor. Biz 77 milyon içinde 550 tane arkadaşımızı oraya gönderiyoruz. Onların birbirlerini dövmesi için, birbirlerinin kafalarına balyoz vurması için göndermiyoruz. Orada Türkiye Cumhuriyeti ilkelerimizle Atatürk ilkelerine hizmet için gönderdik. Esefle kınıyorum." şeklinde konuştu.

'BİZİM CANIMIZ ÇOK YANDI'

Meclis'te İzmir milletvekilleri Musa Çam ve İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal’ın saldırıya uğradığını hatırlatan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, saldırıların sadece onlarla sınırlı olmadığını birçok milletvekiline saldırı yapıldığını belirtti. Serter, "Bizim canımız çok yandı. Çünkü kendi kardeşimiz (Musa Çam) da saldırıya uğradı. Ondan çok rahatsızız. Ne münasebet, böyle bir şey olabilir mi? 21. Yüzyıl’a girdik, bu kadar çağdaş ülkeler arasına girmeye çalışıyoruz halâ TBMM’de bu saldırıları yaşıyorsak bu insanların bir daha oraya girmemeleri lâzım." dedi.

'VEKİLİ DÖVEN MİLLETE NE YAPMAZ'

İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nın henüz Meclis'te görüşüldüğü bir ortamda bile üstelik milletvekillerinin fiziksel saldırıya uğrayarak yaralandıklarını hatırlatan Bedri Serter, "Milletvekillerine bile şiddet uygulatan bir tasarı eğer Meclis'ten çıkarsa vatandaşa ne olur onu hiç düşünemiyorum. Neler olacağını hiç düşünemiyorum. Zaten vatandaşa olan da oluyor. Görmüyor musunuz gazlarla, sopalarla, içeriye alınarak, polis şiddetinin haddi hesabı var mı dışarıda?" diye sordu.