Adana'nın Çukurova ilçesindeki Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu'nda veliden para toplamayan öğretmeninin sürgün edildiği ileri sürüldü. Veliler, eğitim-öğretimin bitmesine iki ay kala öğretmenin başka okula gönderilmesine tepki gösterdi. Veli Yasemin Savgat, "Hani Yeni Türkiye, nerede yeni Türkiye'de vatandaşlar el üstünde tutulacaktı." dedi.

Okul önünde toplanan bir grup öğrenci velisi, 1-B sınıfı öğretmeni Mehmet Demir'in 6 Nisan'da merkez Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesindeki bir okula atanmasının ardından yaklaşık 16 gündür çocukların derslerinin geçici öğretmenlerle doldurulduğunu söyledi. Bugüne kadar kadrolu öğretmen ataması konusunda gelişme olmadığını anlatan veliler, çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu dile getirdi. Öğrenci velilerinden Yasemin Savgat, öğrenim gören 38 çocuğun mağdur olduğunu hatırlatarak, "Yarın 23 Nisan, çocuklar okulunu süslemek yerine evde oturacaklar." dedi.

ÖĞRETMENİN ÖZEL YAŞANTISINI DİDİKLEDİLER!

Okul müdürü Mehmet Olgun'un yaptığı bir toplantıda öğrenci velilerinden 250-300 lira dolayında para istediğini hatırlatan Savgat, sınıf öğretmenin buna karşı çıktığı için 'özel yaşantısının da didiklenip okuldan uzaklaştırıldığını ileri sürdü. Savgat, şu an öğretmen olmadığını hatırlatarak, "Çocuğumun başına kötü bir şey gelse okulda yetkili merci yok." diye konuştu. Çocuğunun psikolojisini düzeltmek için neler yapabileceğini düşündüğünü anlatan dertli kadın, "Öğretmen istiyoruz, şu anda mağduruz. Günlük olaylar çözülüyor burada. Benim çocuğumun okulların kapanmasına iki ay kala karnesini kim verecek." diye sordu.

Emine Demir, öğretmen istediklerini belirterek, "Duran öğretmenimizi gönderdiler. Geçici değil kadrolu öğretmen istiyoruz." dedi. Öğrenci velisi Fevzi Mesut Erden, sabırlarını denediklerini, muhatap bulamadıklarını anlatarak, 38 kişilik sınıftaki öğretmen yokluğu için hukuksal yollara da başvuracaklarını anlattı. Mustafa Demirezer ise "Bu nasıl bir eğitim sistemi, kime teslim ediyoruz çocukları biz. Bu çocukların geleceğini kim garanti altına alacak ki." ifadelerini kullandı.

PARA TOPLAYIP BADANA YAPTIRDILAR!
Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu yönetimi, eğitim öğretimin açıldığı günden bu yana velilerden fotokopi makinası, boya-badana ve sıra yenileme işlemleri için 50 ile 250 lira arasında para istenmesi ile gündeme gelmişti. Velilerden bazıları parayı öderken bazıları ise okuldaki hizmetlerin devlet için toplanan vergilerden ve Milli Eğitim bütçesinden karşılanmasını isteyip tepki göstermişti. Para veren velilere makbuz veya bağış kağıtları da verilmedi. Okul idaresinin bugüne kadar hangi veliden ne kadar para aldığı ise bilinmiyor.

OKUL MÜDÜRÜ: KARALAMAK İSTİYORLAR

Okul Müdürü Mehmet Olgun, yapılan güzel işleri sabote etmek isteyenlerin kendilerine iftira attığını ileri sürdü. Bugüne kadar kimseden para istemedikleri anlatan Olgun, zorlama bir durumun da söz konusu olamayacağını anlattı. Müdür Olgun, "Bazı veliler sınıfa dolap yaptırmak, fotokopi cihazı almak istiyorsa onlara alma mı diyelim." dedi.