Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı İlkokulu velileri, öğretmen Ayşe Toprak koordinesinde düzenlenen ‘Çocuğumla Okuyorum’ isimli kitap okuma etkinliği ile her hafta çarşamba günü kitap okuyor.

Okulun konferans salonuna, çocuklarıyla birlikte ellerinde kitaplarla gelen veliler, yaklaşık 40 dakika süren etkinliğe yoğun ilgi gösteriyor. Okuma kültürünün geliştirilmesi ve kitap okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla düzenlenen etkinlik okul idaresi, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin işbirliğine güzel bir örnek oluşturmayı hedefliyor.

Etkinlikle ilgili görüşlerini belirten Sınıf Öğretmeni Ayşe Toprak, “Okulumuzda düzenlediğimiz etkinliğinin amacı, velilerimizin çocuklarıyla birlikte okumalarına imkan sağlayarak, okumanın keyfini birlikte yaşamalarıdır. Aynı zamanda velilerin de kitap okuyarak çocuklarına örnek olmalarına yardımcı olmak istiyoruz. Etkinliğimiz her Çarşamba düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Her haftaki etkinliğe yaklaşık 60 velimiz katılmaktadır. Öğrencilerimizle birlikte bu sayı ikiye katlanmaktadır. Bu ilgi, okuma kültürüne sağlanan katkı dolayısıyla, okulumuz için onur verici bir durumdur. Etkinliğimize katılan tüm velilerimize, bu etkinliği gerçekleştirirken destek olan tüm idarecilerimize ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Okul Müdürü Resul Ayhan ise “Okulumuz ve öğretmenlerimiz, eğitimle ilgili her alanda yeni fikirler ve projeler üretmek adına yoğun çaba sarf etmektedir. Okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması için düzenlenen bu etkinliğimizin başarıya ulaşacağına olan inancımız tamdır. Velilerimizin desteğinin alınmasıyla evlerimize okuma kültürünü daha kolay yerleştirebileceğimizi düşünüyoruz. Evlerimizde okuma kültürü yoksa çocuğum neden kitap okumuyor diye sızlanmamak gerekir. Hemen bir kitapçıya ya da kütüphaneye giderek bir kitap edinilmeli ve okumaya başlanmalıdır. Tüm velilerimizi, hatta tüm Çankırılıları bu harekete katılmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.