Balıkesir'de faaliyet gösteren Yağmur Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği'nde çocukları Kur'an eğitimi gören veliler, dernekte polis tarafından 'makul şüphe' gerekçesiyle arama yapılmasına tepki gösterdi. Baskınların hiçbir şekilde kendilerini caydıramayacağını belirten veliler, "Böyle bir yerde kötülük ve çirkinlik çıkmaz. Bu yüzden buraya sonsuz güveniyoruz. Böyle bir yeri komşularıma, eşime ve dostuma tavsiye ediyorum. Çocuklarımızın rahatsız edilmemesini ve eğitimlerini rahatça alabilmelerini talep ediyoruz." dedi.

Balıkesir'de açılışı dönemin valisi tarafından yapılan ve 60 çocuğun Kur'an-ı Kerim eğitimi gördüğü gençlik merkezinde dün sabah Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından 'açık makul şüphe' gerekçesiyle yapılan aramaya tepkiler sürüyor. Çocukları dernekte Kur'an eğitimi alan veliler, polis baskınına tepki gösterdi. Dernek üyesi Abdullah Güneş, dernek bünyesinde yapılan faaliyetleri yakından gözlediğini belirterek, öğretmenler eşliğinde yapılan çalışmaların son derece kaliteli olduğunu belirtti. Ramazan ayı münasebetiyle dernek üyelerinin çocuklarına Kur'an eğitimi verildiğini anlatan Güneş, "Burası çocukların bir çok ihtiyacını giderebileceği bir kompleks olarak hizmet veriyor. Böyle bir yerde kötülük ve çirkinlik çıkmaz. Bu yüzden buraya sonsuz güveniyorum. Böyle bir yeri komşularıma, eşime ve dostuma tavsiye ediyorum. Dolayısıyla böyle bir baskını anlayamıyorum. Ne amaçla yapılmış olduğunu anlamış değiliz. Ama ben yine de 2 kızımı böyle yerlere göndermeye devam edeceğim. Hiç bir şekilde bu baskınlar bizleri caydıramayacaktır." dedi.

Çocuğu Kur'an eğitimi gören Hüsnü Tanık isimli dernek üyesi de çocuklara Kur'an eğitimi verildiğini ve farklı sosyal aktiviteler yapıldığını anlattı. Tanık, "Çocuklarımızın bu imkânları kullanmaları ne gibi bir suç teşkil ediyor? Bu eğitimleri gören çocuklarımızın kimlere ne gibi bir zararı var ki gelip buraya baskın yapıyorlar? Bu baskınla bütün insanlar tedirgin ediliyor. Çocuklarımızın rahatsız edilmemesini ve eğitimlerini rahatça alabilmelerini talep ediyoruz." diye konuştu.

Mustafa Karaman da oğlunun derneğin faaliyetlerine katıldığını belirterek, çok güzel Kur'an eğitimi aldığını vurguladı. Bunun yanında çocuklarının kötü alışkanlıklardan koruyucu faaliyetlere de katıldığını işaret eden Karaman, şöyle konuştu: "Bizzat ben bunu takip ediyorum. Ama böyle güzel işlerin yapıldığı yere sanki suçluymuş gibi baskın yapılması, Hatta aramalarda tuvaletlere bile bakılması benim çok zoruma gitti. Yurt içinde farklı şehirlerde ya da şehrimizde çok kötü durumda olan dernekler ya da faaliyetler varken, böyle güzel işler yapan bir yere sanki suçluymuş gibi baskın yapılması bizi çok rencide ediyor. Bu yüzden de çok üzgünüz. Ne amaçla yapıldığı da az çok biliniyor. Ama böyle işlerin yapılmaması bizi daha memnun edecektir. Devletimizin insanlar yararına faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına katkıda bulunmasını istiyoruz."

Balıkesir 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri önceki gün sabah saatlerinde Yağmur Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği'nin Hisariçi Mahallesi'ndeki binasında yaklaşık 1 saat arama yapmıştı. Ekipler aramadada derneğe ait işletme defteri, makbuz ve diğer defterlere el koymuştu.