CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, iş adamlarının hükümetin işine gelmeyen şeyleri söylediği zaman kapılarında vergi müfettişlerini ve sigorta denetçilerini görmemesi gerektiğini belirterek, vergi idaresinin bağımsız olmalı gerektiğini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve CHP milletvekilleri Mehmet Şeker, Ali Serindağ, Faik Tunay, Ramazan Kerim Özkan, Ramis Topal, Sedef Küçük, Selahattin Karaahmetoğlu, Umut Oran ile parti meclis üyeleri Elfin Tataroğlu ve Gülseren Onanç Gaziantep Ticaret Odası’nı(GTO) ziyaret etti. Son yıllarda Gaziantep’in önü açılan kent yerine çelmelenen kent durumuna geldiğine değinen Faik Öztrak, "Türkiye’nin son yıllarda izlemiş olduğu dış politika Gaziantep’i vurmuştur. Bir dönem Gaziantep’e turist olarak gelen Suriyeliler şimdi ise sığınmacı olarak gelmekteler. Bir dönem Gaziantep’e para getiren Suriyeliler maalesef para alan göçmenler olmuştur." dedi.

Gaziantep’in artık makine sanayisinde Türkiye’de ilk 3’te yer alması gerektiğini dile getiren Öztrak, "Gaziantep çok daha başarılı işler yapabilir. Herkesin kendini güvende hissetmesi lazım. Oyunun kurallarının belli olması lazım. Oyunun kuralları birileri için farklı, bir başkası için daha farklı olmamalıdır. İş adamlarının, hükümetin işine gelmeyen şeyleri söylediği zaman kapılarında vergi müfettişlerini ve sigorta denetçilerini görmemesi gerekir. O yüzden vergi idaresi bağımsız olmalıdır." ifadelerine yer verdi.

Gaziantep’in ihracat rakamları hakkında bilgi veren GTO Başkanı Eyüp Bartık ise "Gaziantep’in Irak'la olan ihracat rakamı 2013 yılı sonu itibariyle yüzde 36 iken, bu rakam 2014’te yüzde 33,1’e düştü. Libya ile olan ihracatımızdaki düşüş kan kaybı devam ediyor. 4,3’ten 2,9’ a geriledi. Türkiye’deki toplam üretimin yüzde 5’i Gaziantep’te yapılıyor." diye konuştu. Toplantının ardından Bartık, Faik Öztrak'a plaket takdim etti.