Gümüşhane Fetih Eğitim Metodları (FEM) Dershanesi’ne yapılan polis baskınında çizgi film kahramanı Caillou’nin CD’lerine el konuldu. Defalarca SGK tarafından plaketle ödüllendirilen Gümüşhane FEM, Sulh Ceza Hakimliği tarafından vergi kaçırmakla suçlandı. 20 kişilik polis ekibinin baskın yaptığı FEM’de kurum dışında polislerin bekleyişini fotoğraflayan gazetecinin makinasına el konuldu, çekim yapılmasına engel olundu.

FEM yetkilileri, bir kısım dosya ve evraklara el koyan KOM şube ekiplerinin alıkoyduğu evraklar arasında çizgi film CD’si Caillou’nun da bulunduğunu belirterek, bilgisayarların da imajlarının alındığını söylediler. Yetkililer, “Vergi listesinde SGK’dan defalarca ödül alan dershanemiz hem Maliye, hem de Milli Eğitim tarafından iki kez denetlenmesine rağmen bir eksiğimiz çıkmamıştı. Ancak savcılık tarafından, tam da sokağımızda pazarın kurulduğu gün baskın kararı verilerek, algı oluşturma gayesi güdüldüğünü düşünüyoruz. Kamuoyunun yakından tanıdığı bu kurumların kazandığı imaj, birileri tarafından yıkılmaya çalışılmakta. Ama biz bugüne kadar gösterdiğimiz hassasiyeti bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Kurumumuzun vergi borcu ve usulsüz işlemi olmadığı tescilli.” dedi.

FEM’in avukatı Evren Murat Öztekin de dershanenin polis baskını ile karşı karşıya kaldığını ve 7 yaş grubuna göre hazırlanmış bir çizgi film CD’sine bile el konulduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Hepimizin çocukluğunda polis üniforması, bizler için güven ve emniyet telakkisiyken, polis üniformasını görüp ağlamaya başlayan çocukların Yeni Türkiye’nin alışmamız gereken manzaralarından olması gerektiği, aksi halde ağlayan çocukla anne ve babasının da alınacağı kuşkusuzdur. Arkalarına aldıkları haksız gücü, insanoğlunun bin yıllardan bu yana edindiği tüm değerlere aykırı olarak insafsızca kullananlara karşı bir ağız dalaşına girmeyi, insanı insan yapan en temel değerlere, onların aksine aykırı buluyoruz. Tüm bu değerleri ayaklarının altında zevkle çiğneyenleri hasta bir güruh olarak görüyor ve bunların ıslahını yürekten temenni ediyoruz. Ancak yüce halkımız emin olmalıdır ki, siyasal etiğin bütünüyle ortadan kalktığı sanılan ülkemizde ahlak ve dürüstlüğü canı pahasına koruyanlar hala mevcuttur. Onur ve gurur halen şaşılacak denli büyük bir kitlenin yaşam sebebidir, olmaya devam edecektir. Hukuk savaşımızda kaybetmemiz mümkün değildir; çünkü hakkaniyet elbet bir gün kazanacaktır. Kim ne yaparsa yapsın onur, onun için canını vermeye hazır olanlara zincirlidir.”

Denetleme ile ilgili değerlendirmede bulunan işadamı Avni Bayraktar ise şunları söyledi: “Ortağı olduğum Özel Bahar Koleji ve FEM dershanesi devletin yetkili kurumları tarafından 7 gün arayla üst üste denetlendi. Eğitim kurumlarımızda öğrenim gören öğrencilerin il ve ülke bazında elde ettiği başarıları herkes bilmekte. Bugüne kadar devlet kurumlarından yetiştirdiğimiz öğrencilerle ilgili bir defa ahlaki olmayan bir davranışta bulunduklarına dair şikayet almadık. Hep taktir ve teşekkür gördük. Bugün yapılanların bir siyasi grubun haksızca devletin kurumlarını üzerimize saldırtmalarıdır. Kamuoyuna basın yoluyla duyurdukları algılar, vicdan ve namus sahibi insanlarca doğru şekilde algılandığını anlamıyorlar. Yaptıklarına, yazdıklarına sadece kendileri inanıyorlar. Yarın vicdanlarına ve çocuklarına nasıl cevap verecekler. Güneşte gözlerini kapayanların sadece kendileri karanlıkta kalır.”

Bu arada, CHP İl Başkanı Eda Akagün Çubukçu ile CHP Merkez ilçe başkanı Rıdvan Eryılmaz baskın sırasında FEM’e gelerek ziyarette bulundu.